7000 mAh batarya akıllı telefonlarda standart oluyor

Yenilikçi Teknoloji ile Akıllı Telefonların Batarya Ömrü Artıyor

Silikon bazlı bataryalar, geleneksel lityum iyon pillerine göre daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olmalarıyla dikkat çekiyor. Bu durum, üreticilere cihazların inceliğini artırmadan daha fazla enerji depolama avantajı sunuyor. Bu yeni teknoloji sayesinde, Çinli akıllı telefon üreticileri rakiplerinden öne geçiyor.

7000 mAh Batarya Standart Hale Geliyor

Çin’den gelen raporlara göre, 2025 yılında bu trendin daha da güçleneceği tahmin ediliyor. Yıl sonuna kadar, Çin’in önde gelen amiral gemisi telefonlarında 7000 mAh bataryalar standart olabilir. Bazı modellerde ise batarya kapasiteleri 7500 mAh’a kadar yükselebilirken, orta seviye telefonlarda 8000 mAh gibi devasa batarya kapasiteleri kullanılabilir.

Yakın gelecekte, Honor’un devasa bir bataryaya sahip yeni bir telefonunu piyasaya sürmesi bekleniyor.

Batarya kapasiteleri artarken, hızlı şarj teknolojisi de aynı hızla gelişiyor. Çinli üreticilerin çoğu 100W kablolu şarjı desteklerken, kablosuz şarj hızları 50W ile 80W arasında değişkenlik gösterecek. Bu sayede, büyük batarya kapasitesine sahip telefonlar hızla şarj edilebilecek.

Ancak, şu an için bu yenilikler daha çok Çinli markalarla sınırlı görünüyor. Xiaomi, Honor, Vivo ve Oppo gibi üreticiler, bu yeni teknolojilere liderlik ederken, Samsung, Apple ve Google gibi büyük markalar henüz silikon pil teknolojisine geçiş yapmamış gibi görünüyor.

Related Posts

Yapay zekaya yöneltilince çevreye en çok zarar veren sorular belirlendi

ChatGPT gibi geniş dil modellerine yazılan her sorgu enerji gerektiriyor ve karbondioksit salımına yol açıyor.

ChatGPT’yle konuşup başka birine dönüşenler anlattı: Eşiyle boşanan bile var

Hayatımıza hızla dahil olan yapay zekanın en çok kullanılan uygulamalarından biri ChatGPT… Ancak bu bot ile uzun süreli ve derin sohbetler, sınırları zorlayan etkiler bırakabiliyor. Aralarında evliliği biten, gerçeklik algısı sarsılan ve bunalım yaşayanların da bulunduğu bazı kullanıcılar, yaşadıkları sıra dışı deneyimleri paylaştı.

Güneş’te devasa bir delik açıldı: Kutup Işıkları mı geliyor?

Güneş’in yüzeyinde devasa bir koronal delik açıldı ve bu açıklıktan çıkan yüksek hızlı güneş rüzgârı doğrudan Dünya’ya doğru ilerliyor.

Travmatik çocukluk geçiren kadınlarda risk yüzde 60 daha yüksek

Yeni bir araştırmaya göre, çocuklukta fiziksel ya da cinsel istismara maruz kalan kadınların, yetişkinlikte çikolata kisti olarak da bilinen endometriozis hastalığına yakalanma riski belirgin şekilde artıyor. Human Reproduction dergisinde yayımlanan çalışmada, travmatik çocukluk deneyimlerinin bu kronik jinekolojik hastalığın gelişimiyle ilişkili olabileceği ortaya kondu.

Sağlık ve fitness takibinde elektronik tekstiller

Sağlık ve fitness dünyası, elektronik tekstillerle yeniden şekillendi. Giyilebilir teknolojinin en yenilikçi yüzü olan elektronik tekstiller, akıllı sensörlerle donatılmış kumaşlar aracılığıyla kullanıcıların sağlık verilerini gerçek zamanlı olarak …

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi