Kadir Kara ‘Şubat yıkımı’ndan 21 yıl ceza aldı: 48 saatte çıktı

Kahramanmaraş Depreminde Yıkılan Bilge Sitesi Davası Sonuçlandı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde Osmaniye’de yıkılan Bilge Sitesi’nde 105 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Site ile ilgili açılan dava sonucunda, müteahhitler Mustafa İpek ve Faruk Pilge’nin yanı sıra eski Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ile İmar Müdürlüğü çalışanlarının da yargılandığı bir süreç yaşandı.

Karar Duruşmasında Hapis Cezaları Verildi

Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Kadir Kara ve diğer sanıklar, “Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 21 yıl hapis cezası aldı. Müteahhitler İpek ve Pilge ise 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tahliye Kararı ve Tartışmalar

8 Ocak’ta tutuklanan Kara ve diğer sanıkların avukatları, Osmaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. 10 Ocak’ta yapılan değerlendirme sonucunda mahkeme, sanıkların “kaçma ve delil karartma şüphesi bulunmadığı” gerekçesiyle tahliyelerine karar verdi. Kara, cezaevinde 48 saat kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Sanıklar için yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Kadir Kara’nın sosyal medya hesabında, tahliye kararını veren mahkeme başkanıyla çekilmiş bir fotoğraf ortaya çıktı. Bu durum kamuoyunda tartışma yarattı. Dosya kapsamında yargılanan fenni mesul Ayhan Gedik’in ise tutukluluğu devam ediyor.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan – DEM görüşmesinin tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın saat 15’te Beştepe’de DEM Parti heyetini kabul edeceği belirtildi.

Özel’den belediye operasyonlarına tepki: Gitsinler Antalyalı turizmciye, Adıyaman’da yas içindekilere, Adana’ya başkanlarının yokluklarını anlatsınlar bakalım

Özel’den belediye operasyonlarına tepki: Gitsinler Antalyalı turizmciye, Adıyaman’da yas içindekilere, Adana’ya başkanlarının yokluklarını anlatsınlar bakalım

Dev şirketteki işten çıkarma krizinden sadece o kurtuldu

Xbox cephesinde yaşanan son işten çıkarma dalgası, oyun dünyasını sarsarken, onlarca proje askıya alındı ya da tamamen iptal edildi. Ancak bu kriz ortamından bir proje zarar görmeden çıkmayı başardı: Hideo Kojima’nın Xbox için geliştirdiği korku oyunu OD.

Motosikletli şüphelinin valizinden kilolarca uyuşturucu çıktı

Yalova’da polis ekiplerinin durdurduğu motosikletin sürücüsü A.E.’nin valizinde, 3 kilo 750 gram skunk ele geçirildi.

Kılıçdaroğlu’ndan Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’e ziyaret

Kılıçdaroğlu’ndan Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’e ziyaret

DEM Parti’de ‘Silopi’ krizi: İstifa yürüyüşünde ortalık karıştı

DEM Parti’li Silopi Belediye Başkanı Jiyan Ormanlı’nın parti disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından, istifasını isteyen kişilerin düzenlediği yürüyüşte arbede çıktı.