Uzmanından Santorini uyarısı: Deprem konusunda paniğe gerek yok, tsunami için önlem alınmalı

Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, Ege Denizi’nde muhtemel volkanik patlamaların, bölgedeki deprem riskini azaltabileceğini belirtti. Hem Türkiye, hem de Yunanistan açısından volkanik bir patlamanın, deprem enerjisinin boşalmasını sağlayarak bölgedeki deprem riskini azaltabileceğini değerlendiren Çelik, özellikle İzmir, Aydın ve Muğla bölgelerinde oluşabilecek depremlerin etkilerinin patlama ile hafifleyebileceğini ifade etti.

‘BÜYÜK YIKIMA YOL AÇMAZ’

İHA’ya konuşan Çelik, tsunamilerin Ege Bölgesi’ne olan potansiyel etkilerine de dikkat çekerek şunları söyledi: “Tsunami oluşursa, Yunan adalarındaki yüksek kesimlere zarar vermesi beklenmez. Ancak, kıyı bölgelerinde, özellikle İzmir gibi yerleşim alanlarında etkili olabilir. Bununla birlikte, tsunami riski taşıyan bölgelerden uzak durulması gerekiyor. Santorini bölgesinde son dönemde artan depremler, bu tür depremlerin büyük yıkımlara yol açmayacağını öngörmekteyim. Santorini’deki depremler genellikle küçük ölçekli oluyor ve Ege bölgesinde meydana gelecek bir depremin büyük bir yıkıma yol açacağını düşünmüyorum.”

YUNANİSTAN’DA YAPILAN TEK YA DA İKİ KATLI

Yunanistan’daki yapıların tek veya iki katlı eski yapılar olduğunu, bu nedenle Yunan adalarında oluşacak bir depremin Türkiye’den daha az hasara yol açabileceğini, ancak Türkiye’deki yüksek katlı binaların daha büyük zarar görmesine neden olabileceğini belirten Çelik, depremler konusunda paniğe kapılmamak gerektiğini, ancak tsunami riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

(İHA)

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan – DEM görüşmesinin tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın saat 15’te Beştepe’de DEM Parti heyetini kabul edeceği belirtildi.

Özel’den belediye operasyonlarına tepki: Gitsinler Antalyalı turizmciye, Adıyaman’da yas içindekilere, Adana’ya başkanlarının yokluklarını anlatsınlar bakalım

Özel’den belediye operasyonlarına tepki: Gitsinler Antalyalı turizmciye, Adıyaman’da yas içindekilere, Adana’ya başkanlarının yokluklarını anlatsınlar bakalım

Dev şirketteki işten çıkarma krizinden sadece o kurtuldu

Xbox cephesinde yaşanan son işten çıkarma dalgası, oyun dünyasını sarsarken, onlarca proje askıya alındı ya da tamamen iptal edildi. Ancak bu kriz ortamından bir proje zarar görmeden çıkmayı başardı: Hideo Kojima’nın Xbox için geliştirdiği korku oyunu OD.

Motosikletli şüphelinin valizinden kilolarca uyuşturucu çıktı

Yalova’da polis ekiplerinin durdurduğu motosikletin sürücüsü A.E.’nin valizinde, 3 kilo 750 gram skunk ele geçirildi.

Kılıçdaroğlu’ndan Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’e ziyaret

Kılıçdaroğlu’ndan Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’e ziyaret

DEM Parti’de ‘Silopi’ krizi: İstifa yürüyüşünde ortalık karıştı

DEM Parti’li Silopi Belediye Başkanı Jiyan Ormanlı’nın parti disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından, istifasını isteyen kişilerin düzenlediği yürüyüşte arbede çıktı.