TOBB’dan ekonomi alarmı: Finansman zorluğu, artan maliyetler ve zirai don…

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’dan Ekonomi ve İş Dünyası Toplantıları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun liderliğinde gerçekleşen 7 ayrı bölge toplantısında, ekonomi gündemine dair konular ve iş dünyasının talepleri ele alındı.

TOBB tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantılarda 81 il ve 160 ilçedeki oda ve borsa başkanları, kendi bölgelerindeki ekonomik durumu, sektörel gelişmeleri ve iş dünyasının beklentilerini paylaştılar.

Hisarcıklıoğlu, finansmana erişim, zirai don olayları ve artan girdi maliyetlerine odaklandıklarını belirterek, “Reel sektörün finansmana erişimini kolaylaştırarak ve maliyetleri düşürerek, ekonomimizin daha güçlü ve sürdürülebilir bir şekilde büyümesini sağlamalıyız” dedi.

Zirai don konusunda üreticilere destek olunması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Üretimin devamlılığı için çiftçilere destek sağlanmalı ve zor durumda olan çiftçiler yanlarında olmalı” ifadelerini kullandı.

Emek yoğun sektörlerin rekabet gücünü ve ihracat pazarlarının korunmasını da önemsediğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Tekstil ve hazır giyim gibi emek yoğun sektörlere ek destekler sağlanmalı. Ayrıca, ülkemizin deprem gerçeğiyle de ilgilenmeyi unutmamalıyız. Türkiye’nin tüm bölgeleri afete karşı hazır olmalıdır” şeklinde konuştu.

Related Posts

Dev havayolu şirketi Musk’ın şirketi ile anlaşmayı duyurdu: Jet hızında olacak

Dev havayolu şirketi Elon Musk’ın Starlink şirketi ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Havayolu şirketi Starlink ağı sayesinde yolcularına ‘jet hızı’nda internet hizmeti sunacak

Radarlar tespit edemiyor süzülerek hareket ediyor: Denizdeki yeni avcı! TALAY İHA üretime hazır yeni modeliyle görücüye çıkıyor

Geçen yıl düzenlenen SAHA Expo fuarında ilk kez tanıtılan TALAY insansız hava aracı, IDEF 2025’te üretime hazır son modeliyle savunma sanayisindeki karar vericilerin ve profesyonellerin karşısına çıkacak. Wing-in-Ground (yer etkisi) prensibiyle …

AYSAD Başkanı Sait Salıcı: Sanayicimizin dayanacak gücü kalmadı

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından İzmir’de düzenlenen “Adım Adım Dönüşüm” başlıklı panelde konuşan AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2,5 yıldır sektör hiç olmadığı kadar zorluklar içerisinde” dedi.

Devlet destek verdi! Batmanlı girişimci yıllık 600 ton kültür mantarı üretiyor

Vatani görevini yerine getirdikten sonra memleketine dönen Gördegir, Beşiri ilçesine bağlı Beşpınar köyünde iki odada kültür mantarı üretimine başladı.

Bitcoin’de 14 yıl sonra tarihi hareket: Milyarlarca dolarlık işlem yapıldı!

Bitcoin blok zincirinde uzun süredir hareketsiz kalan cüzdanlardan büyük transferler yapıldı. Uzmanlar bu hareketi “Bitcoin’de güç el değiştiriyor” yorumuyla değerlendiriyor. Kurumsal yatırımcı ilgisinin arttığı bir döneme işaret ediyor.

Trump yatırımcıları korkuttu! Dünya altının peşine düştü

ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeleriyle küresel piyasalardaki endişe ve belirsizlik arttı. Yatırımcılar fiziksel altın destekli borsa yatırım fonlarına (ETF) akın etti. Dünya Altın Konseyi’ne göre, yılın ilk yarısında bu fonlara 38 milyar dolarlık giriş oldu.