ABD’de işsizlik maaşı başvuruları arttı: Beklentilerin üzerinde gerçekleşti

ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları Yükseldi

ABD Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvuru verilerini açıkladı. Bu verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 26 Nisan ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 18 bin kişi artarak 241 bine yükseldi.

Önceki haftanın işsizlik maaşı başvuru sayısı verisi ise 222 binden 223 bine revize edildi. Ayrıca, 9 haftanın en yüksek seviyesine ulaşan işsizlik maaşı başvuru sayısının piyasa beklentisi 224 bindi.

Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuru sayısı 5 bin 500 kişi artarak 226 bine yükseldi. Devam eden işsizlik maaşı başvuru sayısı ise 19 Nisan ile biten haftada 83 bin artarak 1 milyon 916 bine çıktı ve Kasım 2021’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Related Posts

Merkez Bankası rezervleri belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 25 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 5 milyar 506 milyon dolar azalışla 141 milyar 51 milyon dolara geriledi.

Trump kafayı Fed’e taktı: Faiz oranını düşürmeli

ABD’nin Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ülkede benzin ve gıda fiyatlarının düşüşte olduğunu vurgulayarak ABD Merkez Bankası’na (Fed) faiz indirimi çağrısında bulundu.

Ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentileri belli oldu

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 3,24 arttığını tahmin ediyor.

Bolat nisan ayı dış ticaret açığını açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Nisan ayı dış ticaret verileri açıkladı. Buna göre nisanda dış ticaret açığı 2 milyar 38 milyon dolar oldu.

Yatırım araçlarının nisan karnesi: Kim kazandırdı kim kaybettirdi?

Nisan ayında yatırım araçlarının performansları netleşti. Euro ve gram altın öne çıkarken, borsa yatırımcısı kayıpla karşılaştı. Reel getiriler enflasyon verisinin ardından belli olacak.

Türkiye’de İşçiler 1 Mayıs’a hangi sorunlarla giriyor?

Türkiye 1 Mayıs’a derinleşen yoksulluk, ağırlaşan çalışma koşulları ve hak arayışlarıyla giriyor. Emekçiler geçim kriziyle boğuşurken, sendikal haklar ve demokratik talepler de baskı altında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir