Mustafa Yeneroğlu’ndan, Özgür Özel’e yönelik saldırıya ilişkin tepki: Toplumu kamplaştıran ve insanları birbirine düşmanmış gibi gösteren söylemlerin sonucudur

Mustafa Yeneroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e Yönelik Saldırıyı Kınadı

Bağımsız İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e karşı gerçekleştirilen saldırıya sert bir şekilde tepki gösterdi. Yeneroğlu, bu tür saldırıların toplumu kamplaştıran ve insanları birbirine düşman gösteren söylemlerin bir sonucu olduğunu belirtti.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında konuşan Yeneroğlu, Özgür Özel’e yönelik Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreninin ardından gerçekleşen saldırıyı kınadı. Yeneroğlu, bu saldırının protesto hakkının kriminalize edilme çabalarının bir yansıması olduğunu vurguladı.

Yeneroğlu, siyasetçilerin kin ve nefret dilinden vazgeçmeleri gerektiğini ve toplumu kutuplaştırmaktan kaçınmaları gerektiğini dile getirdi. Aksi takdirde benzer saldırıların önüne geçilemeyeceğini belirtti.

İnfaz düzenlemesine ilişkin eleştirilerde bulunan Yeneroğlu, son yıllarda kısa aralıklarla yapılan infaz düzenlemelerinin kronik bir sorunu işaret ettiğini ifade etti. Cezaevlerindeki dramatik nüfus artışına dikkat çeken Yeneroğlu, hükümetin sadece cezaevlerindeki kapasite sorununa odaklandığını ve hukuku tesis etmekten uzak olduğunu savundu.

Mustafa Yeneroğlu, infaz düzenlemesi ile ilgili yapılan iddialara ilişkin bazı önerilerde bulundu. Anne babanın aynı anda tutuklu veya hükümlü olması durumunda çocuğun etkilenmemesi için gerekli düzenlemelerin yapılması, hastalığı nedeniyle cezaevinde kalamayan mahpusların derhal tahliye edilmesi gerektiği gibi konuları vurguladı.

Yeneroğlu, siyasi suçlularla ilgili çifte standartların kaldırılması ve infaz oranlarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Covid-19 izinlerinin siyasi suçluları da kapsaması gerektiğini ifade etti.

Son olarak Yeneroğlu, siyasetçilere toplumu daha fazla kutuplaştırmamaları ve muhalifleri şeytanlaştırmamaları çağrısında bulunarak, toplumsal ayrışmanın büyümesinin önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

(AA)

Related Posts

140 milyon dolarlık soygun! 300 kişiyi dolandırdılar

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), merkezi Georgia eyaletinde yer alan “First Liberty Building and Loan” adlı kredi kuruluşuna yönelik soruşturma başlattı. Soruşturmacılar, Georgia Kuzey Bölge Mahkemesine sundukları belgede, kuruluşun …

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Gazze’de her gün yeni bir dram

Soykırımcı İsrail, Deyr el-Belah’ta gıda almak için sırada bekleyen 15 kadın ve çocuğu katletti. Han Yunus’ta ise un sırasındayken evi İsrail saldırısına hedef olan engelli baba Mecdi Cadallah, döndüğünde eşinin ve çocuklarının cansız bedeniyle karşılaştı.

Karabük’te kayalıktan düşen kişi yaralandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kayalıktan düşen bir kişi yaralandı.

Batı Şeria’da gerilim sürüyor: 3 Filistinli darbedildi

İşgal altındaki Batı Şeria’da tansiyon yükselmeye devam ediyor. Cenin ile Nablus arasında bulunan Mesudiye bölgesinde, yerleşimci İsraillilerin saldırısına uğrayan 3 Filistinli darbedilerek yaralandı. Filistin Kızılayı, yaralılara olay yerinde müdahale ettiklerini duyurdu.

Akıl tutulması: Kendisini ıslatmayan bahçıvanı dövdü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde serinlemek isteyen Hasan A. (15), kendisini hortumla ıslatmayı reddeden bahçıvan Mustafa A.’yı (61) darbetti.