Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa Mali Polisinin Ulusal Birlik Partisi Merkezine Düzenlediği Baskın

Fransa’nın mali polis birimi, aşırı sağcı politikacı Marine Le Pen’in eski lideri olduğu Ulusal Birlik (RN) Partisi merkezine baskın düzenledi. Parti Genel Sekreteri Jordan Bardella, parti merkezinde yaklaşık 20 mali polis ve 2 soruşturma hakimi eşliğinde arama yapıldığını paylaştı.

Parti yöneticilerinin ofislerinde de arama gerçekleştirildiğini belirten Bardella, polisin tüm evraklara, e-postalara ve muhasebe kayıtlarına el koyduğunu açıkladı. Aramanın gerekçesi hakkında henüz bilgi olmadığını söyleyen Bardella, tüm seçim dosyalarının yargıda olduğunu vurguladı.

RN Partisinin 2022 ve 2024 seçimlerindeki finansmanıyla ilgili soruşturmanın bir parçası olarak yapılan aramaların hukuki çerçevede gerçekleştiği açıklandı. Partinin seçim finansmanı kurallarını ihlal edip etmediği inceleniyor.

Bardella, yapılan aramaların, partinin sözde “sürekli bağışçılarını” hedef aldığını iddia etti. Bankacılık mesleğini yasa dışı şekilde icra edenlerin genellikle RN’ye destek veren yaşlı ve dürüst insanlar olduğunu savundu.

Avrupa Birliği Kamu Savcılığı Ofisi (EPPO), RN’nin Avrupa Parlamentosu’nda üyesi olduğu Kimlik ve Demokrasi grubuyla ilişkili yolsuzluk iddialarıyla ilgili bir soruşturma başlatıldığını doğruladı. Marine Le Pen ise 2004-2017 yılları arasındaki AP milletvekilliği döneminde parlamentonun fonlarını kötüye kullandığı gerekçesiyle suçlu bulunmuştu.

Related Posts

140 milyon dolarlık soygun! 300 kişiyi dolandırdılar

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), merkezi Georgia eyaletinde yer alan “First Liberty Building and Loan” adlı kredi kuruluşuna yönelik soruşturma başlattı. Soruşturmacılar, Georgia Kuzey Bölge Mahkemesine sundukları belgede, kuruluşun …

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Gazze’de her gün yeni bir dram

Soykırımcı İsrail, Deyr el-Belah’ta gıda almak için sırada bekleyen 15 kadın ve çocuğu katletti. Han Yunus’ta ise un sırasındayken evi İsrail saldırısına hedef olan engelli baba Mecdi Cadallah, döndüğünde eşinin ve çocuklarının cansız bedeniyle karşılaştı.

Karabük’te kayalıktan düşen kişi yaralandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kayalıktan düşen bir kişi yaralandı.

Batı Şeria’da gerilim sürüyor: 3 Filistinli darbedildi

İşgal altındaki Batı Şeria’da tansiyon yükselmeye devam ediyor. Cenin ile Nablus arasında bulunan Mesudiye bölgesinde, yerleşimci İsraillilerin saldırısına uğrayan 3 Filistinli darbedilerek yaralandı. Filistin Kızılayı, yaralılara olay yerinde müdahale ettiklerini duyurdu.

Akıl tutulması: Kendisini ıslatmayan bahçıvanı dövdü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde serinlemek isteyen Hasan A. (15), kendisini hortumla ıslatmayı reddeden bahçıvan Mustafa A.’yı (61) darbetti.