ABD Dışişleri Bakanlığı, tüm dış yardımların durdurulduğunu duyurdu

ABD Dış Yardımları Askıya Alındı, İnceleme Başladı!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık ve USAID tarafından finanse edilen mevcut dış yardımlar askıya alındı. Bu kararın, yardım programlarının verimliliğini ve ABD dış politikasına uygunluğunu değerlendirmek amacıyla alındığı belirtildi.

Açıklamada, yardımların gözden geçirilmesinin ve düzenlenmesinin “ahlaki bir zorunluluk” olduğu vurgulandı. Harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği özellikle altı çizildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başlamasının hemen ardından dış yardımlara ilişkin bir kararname imzaladı. Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımı programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacağı ödemelerin kesileceği ve programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi için 90 günlük bir inceleme sürecinin başlatıldığı belirtilmişti.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsamaktadır.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Gazze’de her gün yeni bir dram

Soykırımcı İsrail, Deyr el-Belah’ta gıda almak için sırada bekleyen 15 kadın ve çocuğu katletti. Han Yunus’ta ise un sırasındayken evi İsrail saldırısına hedef olan engelli baba Mecdi Cadallah, döndüğünde eşinin ve çocuklarının cansız bedeniyle karşılaştı.

Karabük’te kayalıktan düşen kişi yaralandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kayalıktan düşen bir kişi yaralandı.

Batı Şeria’da gerilim sürüyor: 3 Filistinli darbedildi

İşgal altındaki Batı Şeria’da tansiyon yükselmeye devam ediyor. Cenin ile Nablus arasında bulunan Mesudiye bölgesinde, yerleşimci İsraillilerin saldırısına uğrayan 3 Filistinli darbedilerek yaralandı. Filistin Kızılayı, yaralılara olay yerinde müdahale ettiklerini duyurdu.

Akıl tutulması: Kendisini ıslatmayan bahçıvanı dövdü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde serinlemek isteyen Hasan A. (15), kendisini hortumla ıslatmayı reddeden bahçıvan Mustafa A.’yı (61) darbetti.

Mola verdiği yerde kayboldu: Kaldırıldığı hastanede öldü

Almanya’dan eşiyle birlikte Ankara’ya giderken Sakarya’da TEM Otoyolu’nda aracını durdurup tuvalet molası veren Selim Güzel (70), kayboldu. Ekiplerin çalışmasıyla 7 saat sonra bitkin halde bulunan Güzel, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.