ABD’de sokaklar karıştı Trump’tan tehdit dolu sözler geldi: Tükürürlerse vururuz

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi’nin Los Angeles Operasyonu

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi, Los Angeles kentinde kaçak göçmenlere yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda kaçak göçmen sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındı. Bu operasyonun ardından, birçok ABD vatandaşı kaçak göçmenlere destek olmak ve Trump yönetimine tepki göstermek için sokaklara döküldü. Ancak, uzun süren protestolar sırasında polis ekipleri ile göstericiler arasında çatışmalar yaşandı.

Protestolar devam ederken, sokaklardaki gerilimi artıracak önlemler alındı. Protestoların kontrol altına alınması için Ulusal Muhafızlar devreye girdi ve Deniz Piyadelerinin de kente sevk edileceği belirtildi. Diğer taraftan, ABD yetkilileri ‘İsyan Yasası’nın uygulanmasının planlanmadığını belirtti.

Trump’tan Sert Sözler

ABD Başkanı Trump, protestolar sürerken sert sözler sarf etti. Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada protestocuları ‘isyancı’ olarak nitelendirerek, “Tükürürlerse vururuz” şeklinde tehditler savurdu.

Trump’un açıklamaları şu şekilde:

“Tükürürlerse vururuz. Size daha önce hiç olmadıkları kadar sert vuracaklarına söz veriyorum. Böyle bir saygısızlığa izin verilmeyecektir.”

Trump ayrıca katıldığı bir etkinlikte Ulusal Muhafızları överek, “Dün gece yaşananları yakından gözlemledim. Ulusal Muhafızların olağanüstü çalışmasını gördüm. Ben iç savaşı başlatmıyorum, sadece yasaları uyguluyorum. Newsom ise Kaliforniya’yı mahvediyor. O başarısız bir vali” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı: Krizi Trump Oluşturdu

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, kent genelindeki huzursuzluğun 6 Haziran Cuma günü gerçekleşen göçmen baskınlarıyla başladığını belirtti. “Bu olaylar gerçekleşmek zorunda değildi,” diyen Bass, baskınların şehirde “korku ve gerilim” yarattığını ve bu ortamın 8 Haziran Pazar günü protestoların tırmanmasına neden olduğunu ifade etti.

Bass ayrıca, Trump yönetimi temsilcileriyle iletişim halinde olduğunu ve Başkan Trump ile görüşme ihtimalini değerlendirdiğini belirtti. Sosyal medyada yaptığı paylaşımda ise, “Trump bir krizi çözmedi, aksine kendisi yarattı,” şeklinde ifadeler kullandı.

Related Posts

İsrail bu defa 4 okulu hedef aldı!

İsrail ordusu, Gazze’de sivil bölgeleri hedef almaya devam ediyor. Gazze’nin güney ve doğu kesimlerine özellikle Zeytun, Şucaiyye ve Tuffah mahallelerini hedef alarak hava saldırılarını ve topçu atışlarını yoğunlaştırdı. 4 OKULU HEDEF ALDILAR İsrail …

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.

CHP’de ‘Alevi’ kartı yeniden devrede: Özgür Özel hedefine din eğitimini koydu

Kurultay tartışmalarıyla CHP koltuğunu kaybetme ihtimali olan Özgür Özel, İstanbul’da katıldığı Muharrem Orucu iftar programında yaptığı konuşmada “Cemler, ibadet olarak din derslerinde yer alacak. Kimse zorunlu din dersi görmek zorunda kalmayacak.” açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ‘Alevi’ kimliğiyle bilinen eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye geri döneceği tartışmalarının gölgesinde yapılması dikkatlerden kaçmadı.

Yuttuğu balığın kılçığı 2 hafta sonra boynunu delip çıktı

Balık yerken yanlışlıkla kılçığını yutan kadın hayatının şokunu yaşadı. Kılçık 2 hafta sonra boynundan çıktı.

Özgür Özel: Belediyelerimiz, tüm imkanlarıyla yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor

Özgür Özel: Belediyelerimiz, tüm imkanlarıyla yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor

Bingöl’de cinayet 20 yıl sonra aydınlandı

Bingöl’de 2005 yılında yeni doğan bir kız bebek ölüme terk edilmişti. Cinayet zanlıları 20 yıl sonra yakalandı.