ABD’de üniversiteler’den, uluslararası öğrencilere “Trump göreve başlamadan kampüse dönme” çağrısı

ABD Üniversiteleri Uluslararası Öğrencilere ‘Trump Göreve Başlamadan Kampüse Dönün’ Çağrısı Yapıyor

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump‘ın ilk dönemine benzer şekilde bazı ülkelere seyahat ve vize yasağı getirebileceğinden endişe eden bazı üniversiteler, uluslararası öğrencilerine “Trump göreve başlamadan kampüse dönün” çağrısı yapıyor.

ABD’de 1,1 milyondan fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitelerin bazıları, Trump’ın görevi devraldıktan sonra yaşanabilecek gelişmelere karşı şimdiden tedbir almaya başladı. CNN’in derlediği bilgilere göre, en fazla yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan New York Üniversitesi (NYU) başta olmak üzere Cornell Üniversitesi ve Güney California Üniversitesi gibi birçok büyük üniversitenin yönetimi, öğrencilerini Trump dönemi konusunda uyardı.

Halen kış tatilinde olan uluslararası öğrencileri, 20 Ocak 2025’te gerçekleştirilecek yemin töreninden önce ABD’ye dönmeleri konusunda uyaran üniversiteler, bu süreçte Trump’ın seyahat ve vize yasağı getirebileceği konusundaki endişelerini aktardı. 2017’de başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde bazı ülkelere seyahat yasağı getiren Trump’ın uygulamalarına atıf yapan üniversite yönetimleri, yeni dönemde neyle karşılaşacaklarından emin olmadıklarını belirterek öğrencilerden kampüse 20 Ocak’tan önce dönmelerini istedi.

Trump’ın Seyahat Yasağı

ABD Başkanı seçilen Trump, ilk başkanlığı döneminde, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkeden ABD’ye girişlere kısıtlamalar getirmiş, bu politikası nedeniyle, o sırada yurt dışında bulunan binlerce öğrenci mahsur kalmıştı.

Trump, bu yıl seçim kampanyaları sırasında, düzensiz göçmen sorunuyla ilgili sınırları kapatmayı ve söz konusu “seyahat yasağını” daha da güçlendirerek geri getirmek istediğini dile getirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığınca kısmen finanse edilen bir veri projesi olan Open Doors’a göre, 2023-24 akademik yılında ülke dışından 1,1 milyondan fazla öğrenci ABD’deki kolej ve üniversitelere kayıt yaptırdı.

ABD’de Hindistan’dan gelen öğrenciler ilk sırada yer alırken, onu Çin ve Güney Kore takip ediyor. Hint ve Çinli öğrencilerin toplamı, ABD’deki tüm uluslararası öğrencilerin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Related Posts

Yapay Zeka Duygusal İlişkileri Tehdit Ediyor

Uzmanlar, yapay zekanın duygusal kararlar üzerinde yalnızlaştırıcı ve narsistik etkileri olduğunu belirtti.

Bayramiç’te Orman Yangını: Saçaklı Köyü Zarar Gördü

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yangın nedeniyle Saçaklı köyündeki evler kullanılmaz hale geldi.

Kırmızı bültenle aranan çok sayıda suçlu Türkiye’ye getirildi! Aralarında “Daltonlar” üyesi de var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 6, ulusal seviyede aranan 5 olmak üzerine toplam 11 suçlunun Gürcistan, Karadağ, İsveç ve Japonya’dan Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. Çok sayıda suçtan aranan şahıslardan birinin “Daltonlar” suç örgütü üyesi olduğu bildirildi.

Fenerbahçe’den Galatasaray maçı hakemi için tepki! TFF’ye flaş çağrı

Fenerbahçe, Gaziantep FK-Galatasaray maçı hakemi Ali Şansalan için açıklama yaptı. Sarı-lacivertliler, ligin ilk haftasında hakem kararlarının yine aynı takım lehine verildiğini belirterek, MHK ve TFF’ye ”Bu rezaletin hesabı derhal sorulmalı” çağrısı yaptı.

Ümraniyespor Sezonu Galibiyetle Açtı

Ümraniyespor, 2025-2026 sezonunun açılışında Manisa FK’yı 2-1 mağlup etti.

Zaniolo 745 gün sonra yeniden Galatasaray formasıyla

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Zaniolo, uzun bir aradan sonra yeniden takımının formasını giydi. 745 gün süren sakatlık sürecinin ardından yeşil sahalara dönen Zaniolo’nun performansı taraftarlar tarafından merakla bekleniyor. Galatasaray, Zaniolo’nun dönüşüyle birlikte daha güçlü bir kadroya sahip oldu.