ABD’den korkunç karar: Göçmenleri kapının önüne koyuyor

Yüksek Mahkeme, ABD’deki Venezuelalılara Yönelik Geçici Koruma Haklarıyla İlgili Kararını Açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin talebi üzerine Yüksek Mahkeme, bugün konuyla ilgili görüşünü açıkladı. Mahkeme, eski Başkan Joe Biden yönetiminin, Mart 2021’de ülkedeki yaklaşık 350 bin Venezuelalıya tanınan geçici koruma haklarını kaldırma kararını destekledi.

Yüksek Mahkeme’nin verdiği karara, sadece Yargıç Ketanji Brown Jackson karşı çıktı. Biden yönetiminin geçici koruma hakkını geri almak istemesi üzerine İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, bu kararı uygulamaya çalışmış ancak San Francisco’daki California Kuzey Bölge Mahkemesi yargıcı, bu girişimi kısmen ırksal düşmanlığa dayandığı endişeleriyle engellemişti.

Trump yönetimi bu duruma itiraz ederek federal yargıcın kararını Yüksek Mahkemeye taşımıştı. ABD’deki Geçici Koruma Statüsü, doğal afet, savaş veya iç karışıklık gibi nedenlerle ülkelerine dönüşün güvenli olmadığı düşünülen kişilere ABD’de geçici olarak kalma ve çalışma imkanı tanıyor.

Related Posts

Bakan Bayraktar: Akkuyu NGS tamamlandığında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Gabar Dağı’ndaki petrol üretimine ilişkin, “Oradan her yıl 2 milyar dolar kasamıza para geliyor. İnşallah üretim arttıkça daha da fazla olacak” dediği açıklamasında ayrıca Akkuyu’nun tamamlandığında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu da karşılayacak karşılayacağını söyledi.

MHP’li eski başkan tutuklandı

Kırıkkale’de, “irtikap” suçlamasıyla gözaltına alınan 12 şüpheliden 5’i tutuklandı. Aralarında eski Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın da bulunduğu şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece farklı adli kararlarla serbest bırakıldı ya da tutuklandı.

İsrail Lazkiye’yi bombaladı

İsrail ordusunun Suriye’nin batısındaki Lazkiye kentinin Ceble ilçesine düzenlediği hava saldırısında bir kişi hayatını kaybetti. Suriye devlet televizyonu El-İhbariyye’ye göre, İsrail, Lazkiye iline bağlı Ceble ilçesine bağlı Zama Köyü’nü vurdu …

Sayılarında ciddi artış gözlenmişti: Bir haftada 6 ölü balina kıyıya vurdu

San Francisco Körfezi bölgesinde bir hafta içinde 6 gri balina ölü olarak kıyıya vurdu. Yetkililer, ölümlere ilişkin araştırma başlattıklarını belirtti.

Sinopta 113 üniversite öğrencisi hastanelik oldu

Sinop Valiliği, kentte 113 üniversite öğrencisinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurduğunu ve öğrencilerin ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiğini bildirdi.

MHP’li vekil canlı yayında AKP’li başkana sert sözlerle yüklendi: ‘Adnan Oktar ve kedicikleri gibi…’

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, katıldığı yerel bir televizyon kanalında AKP’li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e sert ifadelerle yüklendi. Şanlıtürk “Sosyal medyada Adnan Oktar’ın kedicikleri gibi ‘Çok iyi yaptık, çok güzel’ videoları paylaşılıyor. Kamunun parasıyla gazetelere ısmarlama haber yaptırmayı bırakın” dedi.