AB’den yeşil pasaport açıklaması

AB Türkiye Delegasyonu’ndan ETIAS Hakkında Açıklama

AB Türkiye Delegasyonu tarafından yapılan açıklamada, vizeden muaf ülkelerin vatandaşlarının Schengen Bölgesi’ne veya Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne kısa süreli girişlerinde uygulanacak olan ETIAS hakkında detaylar paylaşıldı.

Yolcuların seyahatleri öncesinde ETIAS seyahat izni almalarının gerektiği vurgulanan açıklamada, sistem devreye girdiğinde, yolcuların resmi ETIAS web sitesinden başvuru yapabilecekleri belirtildi.

AB’nin Türk vatandaşları için vize uygulamadığı ifade edilen açıklamada, Türk vatandaşlarının AB’nin dış sınırlarından geçmek için vizeye ihtiyaç duyacakları bilgisi paylaşıldı. ETIAS’ın Türk vatandaşları için geçerli olmadığı vurgulanan açıklamada, vizesiz seyahat edebilen Türk vatandaşlarının ETIAS seyahat iznine başvurmalarının gerekmediği kaydedildi.

ETIAS sisteminin AB’nin diğer büyük bilgi teknolojisi sistemi olan Giriş/Çıkış Sistemi (EES) ile bağlantılı olduğu belirtilen açıklamada, EES’in elektronik kayıtlarını tutarak pasaport damgalamayı değiştirme amacını taşıdığı açıklandı.

Açıklamada ayrıca, Komisyon’un EES’in aşamalı olarak faaliyete geçmesini sağlayacak bir tüzük teklifi sunduğu ve EES’in devreye girdiğinde ETIAS’ın da hızla faaliyete geçeceği bilgisi verildi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI AÇIKLAMADA BULUNMUŞTU

İletişim Başkanlığı da konuyla ilgili açıklama yapmış ve ETIAS hakkında doğru bilgilerin kamuoyuna duyurulması gerektiğini vurgulamıştı. Duyuruda, Türk vatandaşlarının Schengen bölgesine seyahat etmeden önce ETIAS seyahat iznine ihtiyaçları olmadığı açıklandı.

ETIAS’ın vizeden muaf ziyaretçiler için Avrupa Birliği’nin elektronik yetkilendirme sistemi olduğu vurgulanan açıklamada, sistem hakkında daha fazla bilgi için resmi web sitesinden bilgi alınabileceği belirtildi.

Related Posts

Belediye duyurdu: 4-5 Temmuz tarihinde denize girmek yasaklandı

Giresun Belediyesi, yüksek dalga ve rip akıntısı tehlikesi nedeniyle 4-5 Temmuz tarihlerinde denize girişi yasakladı. Karar, olası boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla alındı. Yetkililer, halkı uyararak yasağa uyulmasını ve sahillerde dikkatli olunmasını istedi.

Endonezya’da feribot battı: 30 kişi kayıp

Endonezya’da 65 kişiyi taşıyan feribotun batması sonucu 4 kişi öldü, 30 kişi kayboldu.

Erdoğan yarın Azerbaycan’a gidiyor: Dikkat çeken KKTC ayrıntısı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatının 17. Zirvesi’ne katılmak üzere yarın Azerbaycan’ın Hankendi şehrini ziyaret edecek.

Netanyahu, ateşkes için şartını açıkladı

İsrail’de yayın yapan Kanal 13 televizyonunun haberine göre, Netanyahu, İsrail’in Gazze Şeridi sınırındaki Askalan kentindeki Eylat-Aşkelon Boru Hattı Şirketi genel merkezindeki açıklamasında, “Silah tutan herkesi öldürmemiz gerekiyor. Daha azı değil …

Sıra beklediği için sinirlendi; Kasiyer kadının burnunu kırdı!

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir markette kasiyer Kübra K., tartıştığı müşteri Vedat K.’nin yumruklu saldırısına uğradı. Burnunda çatlak oluşan kasiyer hastaneye kaldırıldı, şüpheli ise gözaltına alındı.

Öcalan’la görüşmek için Türkiye’ye geldiler

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’la görüşmek için gelen yabancı heyet İstanbul’da temaslarda bulundu.