Arafat’ın kemikleri sızlayacak… Abbas’tan ABD’ye: Hamas’ı birlikte ezelim

Filistinli bir kaynağın Middle East Eye’ye (MEE) verdiği bilgiye göre, Riyad’da gerçekleşen toplantıda ABD’nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’a, 80 yaşındaki Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın muhtemel halefi olarak görülen Hüseyin eş Şeyh tarafından bir plan sunuldu.

Filistin Yönetimi’nin sunduğu plana göre, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın uzun süredir danışmanı olan Ziyad Ebu Amr, komitenin başına geçerek Gazze Şeridi’nin fiili yöneticisi olacak. Aynı zamanda Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa’nın yardımcılığına atanacak olan Ebu Amr, geniş yetkilerle donatıldı.

1950’de Gazze Şeridi’nde doğan Ebu Amr, aynı zamanda ABD vatandaşı olması nedeniyle Trump yönetiminin dikkatini çekebilecek bir isim olarak görülüyor. Doktorasını Georgetown Üniversitesi’nde tamamlayan Ebu Amr, 2013-2024 yılları arasında Filistin Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Trump’ın Ortadoğu temsilcisi Steve Witkoff ile Hüseyin eş Şeyh arasındaki görüşme, Suudi Arabistan’ın arabuluculuğunda gerçekleşti. Witkoff daha sonra Gazze’yi ziyaret ederek 15 yıl sonra Gazze’ye giden ilk ABD’li yetkili oldu.

“HAYAL ÜRÜNÜ”

Filistin Yönetimi’nin Hamas’a karşı savaşmaya hazır olduğunu açıklaması, MEE’ye konuşan üst düzey bir ABD savunma yetkilisi tarafından “hayal ürünü” olarak değerlendirildi.

İRAN’DAN AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD Başkanı Trump’ın Gazze’deki Filistinlileri başka ülkelere sürme planı hakkında, “Bu plan, Filistin halkının imhasının bir parçasıdır. Uluslararası toplumun Filistin halkına topraklarını ve haklarını savunma konusunda destek olma sorumluluğu bulunmaktadır” dedi.

GAZZE’DEKİ İNSANİ FELAKET

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, İsrail’in 471 gündür süren saldırılarında 61 bin 709 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu sayıya 17 bin 881 çocuk ve 14 binden fazlası enkaz altında kaybolanlar da dahil.

Maruf, Gazze’de gerçekleştirilen saldırılar sonucunda 111 bin 588 kişinin yaralandığını, 38 bin çocuğun yetim kaldığını belirtti.

Related Posts

Kütahya’da tefecilik operasyonu: 6 şüpheli gözaltında

Kütahya’da tefecilik yaptıkları iddia edilen 6 kişi, eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin 16 kişiyi mağdur ettiği öne sürülüyor.

İsrail’den İran Devlet Televizyonu’na canlı yayında saldırı

İsrail’den İran Devlet Televizyonu’na canlı yayında saldırı

İsrail’in saldırılarında kaç İranlı öldü?

İran Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 13 Haziran’da Tahran başta olmak üzere çeşitli kentlere düzenlediği saldırılara ilişkin yaptığı resmi açıklamada, ülke genelinde yürütülen incelemeler sonucunda can kaybı ve yaralı sayısının belirlendiğini duyurdu …

Sağlık-Sen’den aile hekimliğinde yaşanan maaş kesintilerine ilişkin açıklama

Sağlık -Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, aile hekimliğinde yaşanan maaş kesintileri ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Ürdün, hava sahasını sivil uçuşlara yeniden açtı

Ürdün, geçici olarak kapattığı hava sahasını yeniden sivil uçuşlara açtı.

İsrail’den ABD’ye ortak savaş teklifi: Birlikte vuralım

İsrail, İran’ın nükleer tesislerini hedef alan operasyonunda kritik Fordow tesisini yok etmek için ABD’den askeri destek talep etti