Atina’dan Ege adalarına ‘İsrail’ hamlesi

İsrail Ege Adalarına Füze Sistemleri Konuşlandıracak

İsrail’den Ege Adalarına Füze Hamlesi

Ta Nea gazetesi 11 Ocak tarihli manşet haberinde, İsrail’e sipariş edilen ve yaz aylarında teslim alınması planlanan 32 km menzilli 17 adet Spike NLOS füze sistemleri ile yine İsrail ile devam eden satın alım müzakerelerinin olduğu 300 kilometre menzilli PULS füze sistemlerinin büyük bir kısmının Ege adalarına konuşlandırılacağını aktardı.

Bu füzelerin Ege Denizi’ni “kilitleyeceğinin” altını çizen gazete, “Bu şekilde Atina sadece Ege’yi ‘kilitlemekle’ kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin iç kesimlerinde stratejik öneme sahip turistik yerlere ve tesislere kilitlendiğinden Türk personeli için ek bir baş ağrısı yaratıyor” ifadelerine yer verdi.

Füze Duvarı Oluşuyor

Yine adalara konuşlandırılmak üzere 180-200 kilometre menzilli yeni füzelerin alınacağını belirten Ta Nea, adalarda bulunan Fransız Exocet füzeleri de dahil edildiğinde Ege Denizi’nde bir “füze duvarı” oluşacağını dile getirdi.

Gazete, “Büyük savaş gemileri alımı için bütçe olmadığından Atina, Ege Denizi’nde füze duvarı oluşturma yolunu tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Savunma Durumu

Ta Nea, “Türkiye 31 savaş gemisi inşa ediyor. Ayrıca, 17 fırkateyn, 10 korvet tipi savaş gemisi, 1 küçük uçak gemisi ve 13 denizaltı bulunuyor. Yunanistan ise 13 fırkateyn ve 10 denizaltıya sahip. Belharra tipi üç fırkateyn de önümüzdeki yıllarda (2027 sonuna kadar) teslim alınacak” bilgisini paylaştı.

“Türk Donanmasının Vizyonu”

Gazete, Türk deniz kuvvetleri ve Türkiye hakkında, “Türk donanması her ne kadar denizcilik becerisine sahip olmasa da çok büyük hedefleri olan, etkileyici bir bölgesel güç olduğu kesin. Henüz bir ‘Türk İmparatorluğu’ndan bahsetmek mümkün olmayabilir ancak yeni Osmanlı iktidarının temelleri kesinlikle atıldı. Rakamlar ortada” yorumunda bulundu.

Related Posts

140 milyon dolarlık soygun! 300 kişiyi dolandırdılar

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), merkezi Georgia eyaletinde yer alan “First Liberty Building and Loan” adlı kredi kuruluşuna yönelik soruşturma başlattı. Soruşturmacılar, Georgia Kuzey Bölge Mahkemesine sundukları belgede, kuruluşun …

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Gazze’de her gün yeni bir dram

Soykırımcı İsrail, Deyr el-Belah’ta gıda almak için sırada bekleyen 15 kadın ve çocuğu katletti. Han Yunus’ta ise un sırasındayken evi İsrail saldırısına hedef olan engelli baba Mecdi Cadallah, döndüğünde eşinin ve çocuklarının cansız bedeniyle karşılaştı.

Karabük’te kayalıktan düşen kişi yaralandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kayalıktan düşen bir kişi yaralandı.

Batı Şeria’da gerilim sürüyor: 3 Filistinli darbedildi

İşgal altındaki Batı Şeria’da tansiyon yükselmeye devam ediyor. Cenin ile Nablus arasında bulunan Mesudiye bölgesinde, yerleşimci İsraillilerin saldırısına uğrayan 3 Filistinli darbedilerek yaralandı. Filistin Kızılayı, yaralılara olay yerinde müdahale ettiklerini duyurdu.

Akıl tutulması: Kendisini ıslatmayan bahçıvanı dövdü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde serinlemek isteyen Hasan A. (15), kendisini hortumla ıslatmayı reddeden bahçıvan Mustafa A.’yı (61) darbetti.