Balıkesir itfaiyesi yangınlara karşı artık daha güçlü



BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın tehlikelerine karşı gelişmiş ekipmanlar ve düzenli tatbikatlarla hazır hale gelmek için çalışmalarını sürdürüyor. 2025 yangın sezonuna hazırlık olarak, dağıtılacak 30 adet çok amaçlı kırsal alan yangın römorkunun temini tamamlandı. Bu römorklar, merkezi itfaiye istasyonlarına uzak kırsal mahallelerdeki orman, arazi ve ev yangınlarına hızlı müdahale imkanı sağlayacak.

RÖMORK SAYISI 833’E ÇIKTI

Anız yangınları ve diğer olası yangın olaylarına karşı kırsal bölgelerde alınan önlemler artırılarak devam ediyor. Yaz aylarında ortaya çıkabilecek orman ve kırsal arazi yangınlarına karşı zamanında müdahale edebilmek adına, itfaiye bünyesindeki modern ekipman sayısı artırılmış durumda. Kırsal mahallelerde bulunan 803 römork sayısı 833’e yükseltildi. Bu yeni römorklar, yangın müdahale hızını artırmakla kalmayacak, aynı zamanda su tankeri, yol sulama ve helikopter yangın havuzları doldurulurken de çok amaçlı bir şekilde kullanılacak.

GÖNÜLLÜ İTFAİYE EĞİTİMLERİ İLE HALKIN BİLİNCİ ARTACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın müdahale konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla grup amirlikleri tarafından düzenli eğitimler veriyor. Kırsal alanlardaki olası yangınlara karşı vatandaşları bilinçlendirmeyi hedefleyen İtfaiye Dairesi aynı zamanda gönüllü itfaiyecilik eğitimleriyle halkın duyarlılığını artırmayı da amaçlıyor.


Related Posts

Kütahya’da tefecilik operasyonu: 6 şüpheli gözaltında

Kütahya’da tefecilik yaptıkları iddia edilen 6 kişi, eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin 16 kişiyi mağdur ettiği öne sürülüyor.

İsrail’den İran Devlet Televizyonu’na canlı yayında saldırı

İsrail’den İran Devlet Televizyonu’na canlı yayında saldırı

İsrail’in saldırılarında kaç İranlı öldü?

İran Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 13 Haziran’da Tahran başta olmak üzere çeşitli kentlere düzenlediği saldırılara ilişkin yaptığı resmi açıklamada, ülke genelinde yürütülen incelemeler sonucunda can kaybı ve yaralı sayısının belirlendiğini duyurdu …

Sağlık-Sen’den aile hekimliğinde yaşanan maaş kesintilerine ilişkin açıklama

Sağlık -Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, aile hekimliğinde yaşanan maaş kesintileri ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Ürdün, hava sahasını sivil uçuşlara yeniden açtı

Ürdün, geçici olarak kapattığı hava sahasını yeniden sivil uçuşlara açtı.

İsrail’den ABD’ye ortak savaş teklifi: Birlikte vuralım

İsrail, İran’ın nükleer tesislerini hedef alan operasyonunda kritik Fordow tesisini yok etmek için ABD’den askeri destek talep etti