Beijing, 2027’ye Kadar 5G Uygulamalarını Yaygınlaştırmayı Hedefliyor

Beijing, 2027 Yılına Kadar 5G Uygulamalarını Yaygınlaştırmayı Hedefliyor

Çin’in başkenti Beijing, 2027 yılı sonuna kadar büyük ölçekli 5G uygulamasına ve sektörler arası kapsamlı 5G entegrasyonuna geçiş yaparak 5G benimseme oranında ülke çapında öncü konumuna gelmeyi planlıyor.

Beijing Belediyesi Ekonomi ve Bilgi Teknolojileri Bürosu ile Beijing İletişim İdaresi tarafından ortaklaşa yayımlanan üç yıllık eylem planında 2027 yılına kadar bireysel kullanıcılar arasındaki 5G kullanımında yüzde 100’e ulaşılması, 5G ağları üzerinden gerçekleştirilen trafiğin yüzde 75’in üzerine çıkarılması ve belirlenen büyüklüğün üzerindeki sanayi işletmeleri arasında 5G benimsenme oranının yüzde 45’e çıkarılması gibi hedefler yer alıyor.

Buna göre altyapı iyileştirmeleriyle her 10.000 kişiye 70 adet 5G ve Gelişmiş 5G (5G-A) baz istasyonu düşmesi sağlanırken, Beşinci Çevre Yolu içinde kesintisiz 5G kapsama alanı sağlanacak ve kilit öneme sahip bölgelerde 5G-A hizmeti sunacak 35.000’den fazla yeni veya yenilenmiş 5G-A baz istasyonu kurulacak.

Kentte 5G destekli akıllı robotlar, mobil terminaller ve bulut tabanlı ekipmanlar için bir ekosistem kurulup yeni kullanım senaryoları geliştirilecek. Bunun yanı sıra genişletilmiş gerçeklik mimarileri, gözlük gerektirmeyen üç boyutlu D teknoloji, akıllı giyilebilir cihazlar ve ev çözümleri gibi 5G entegreli inovasyonlar da hayata geçirilecek.

Büyük ölçekli 5G uygulamasının, endüstriyel internet, insansı robotlar, akıllı elektrik şebekeleri, alçak irtifa sistemleri, sağlık hizmetleri ve dijital eğitim alanlarında Beijing’e güç vermesi bekleniyor. Bu gelişme aynı zamanda otonom sürüş yeteneklerini artırıp 400 adet “5G tabanlı akıllı hastanenin” inşasını da destekleyecek.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Xinhua / Güncel

Related Posts

Grok neden küfürlü cevaplar verdi? Şirketten resmi açıklama geldi

Kısa bir süre önce X’in yapay zeka botu Grok, kullanıcılara küfürlü cevaplar vermeye başlamıştı. Kısa süre içinde binlerce kişiye küfürlü cevaplar vermesinin yanı sıra agresif ve saldırgan tavırlar sergileyen Grok için şirketten resmi açıklama geldi.

Grok ve X, Fransa’da da başını belaya soktu

Fransa, X platformunu yabancı müdahaleye zemin hazırladığı iddiasıyla mercek altına aldı. Paris Savcılığı, soruşturmanın hem X adlı şirketi hem de kimliği açıklanmayan kişileri kapsadığını duyurdu. Savcı Laure Beccuau, incelemelerde iki olası suça …

Sosyal medyanın yeni platformu: TEKNOFEST sosyal yayında! Milliyet.com.tr artık burada

Sosyal medyanın yeni uygulaması TEKNOFEST sosyal yayın hayatına başladı. Milliyet.com.tr’yi TEKNOFEST sosyal uygulamasından da takip edin son dakika gelişmelerden anında haberdar olun.

Yapay zekaya yöneltilince çevreye en çok zarar veren sorular belirlendi

ChatGPT gibi geniş dil modellerine yazılan her sorgu enerji gerektiriyor ve karbondioksit salımına yol açıyor.

ChatGPT’yle konuşup başka birine dönüşenler anlattı: Eşiyle boşanan bile var

Hayatımıza hızla dahil olan yapay zekanın en çok kullanılan uygulamalarından biri ChatGPT… Ancak bu bot ile uzun süreli ve derin sohbetler, sınırları zorlayan etkiler bırakabiliyor. Aralarında evliliği biten, gerçeklik algısı sarsılan ve bunalım yaşayanların da bulunduğu bazı kullanıcılar, yaşadıkları sıra dışı deneyimleri paylaştı.

Güneş’te devasa bir delik açıldı: Kutup Işıkları mı geliyor?

Güneş’in yüzeyinde devasa bir koronal delik açıldı ve bu açıklıktan çıkan yüksek hızlı güneş rüzgârı doğrudan Dünya’ya doğru ilerliyor.