Binlerce gence müjde: Burslar 15 Bin lira oldu

Türk Tarih Kurumu, Öğrencilere Yönelik Burs Desteğini Artırıyor

Türk Tarih Kurumu (TTK), öğrencilere yönelik burs desteğini genişleterek yeni bir adım atmaya karar verdi. Kurumun amacı, öğrencilere daha fazla destek sağlayarak bursiyer sayısını 1000’in üzerine çıkarmak. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine destek olmayı hedefleyen bu girişim, eğitim hayatlarına önemli katkılarda bulunacak.

Burs Miktarları Yükseltiliyor

TTK, yükseköğretim öğrencilerine daha fazla destek sağlamak için burs miktarlarını ciddi şekilde artırmaya karar verdi. Doktora öğrencilerine sağlanan burs miktarı 9 bin TL’den 15 bin TL’ye yükseltilirken, yüksek lisans bursları da 6 bin TL’den 10 bin TL’ye çıkarılacak.
Aynı zamanda, lisans bursları da %50 oranında artırılacak. YKS başarı sıralamasına göre verilen burslar 2 bin 250 TL ile 6 bin TL arasından 9 bin TL’ye yükselecek. Bu düzenleme, lisans öğrencilerine önemli bir maddi destek sunacak.

Sosyal Bilimler Alanına Destek

Sosyal bilimler alanında birinci sırayı alan lisans öğrencilerine yönelik burs miktarları da artırıldı. Bu kategorideki burs miktarı 2 bin 250 TL’den 3 bin 375 TL’ye yükseltildi. Bu artış, öğrencilerin akademik başarılarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

189 Kişilik Kontenjan Açıldı

TTK, 2024 yılında 189 yeni bursiyer kabul edecek. Bu burslar Türkiye genelindeki lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilecek. Belirli kriterlere göre seçilecek olan bursiyerler, eğitimlerine devam etmek için önemli bir destek alacaklar.

Related Posts

Evlilik kredisine doğum teşviki geliyor; borç silinecek

Evlilik kredisine doğum teşviki geliyor; borç silinecek

Emekliye promosyon için bankalar yarışta

Emekli aylıklarına enflasyon zammının yansıyacağı temmuz ayı yaklaşırken, aylık ödemelerini kendilerine çekmek isteyen bankalar arasındaki yarış da kızışıyor.

Milyarlık zararla ülke ülke geziyor

SGK yöneticileri ‘Kayıtlı Kadın istihdamının Desteklenmesi’ projesi için Hollanda ve İsveç’teydi. SGK 7 ayda yurt dışı gezilerine 4.2 milyon TL harcadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlandı! Atama kararları Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Avrupa borsaları ticaret anlaşmasının ardından rahat bir nefes aldı

Anlaşma, Trump’ın İngiliz ihracatına uyguladığı yüzde 10’luk gümrük vergilerini yürürlükte bırakıyor, her iki ülke için de tarım ürünlerine erişimi sınırlı ölçüde genişletiyor ve ABD’nin İngiliz otomobil ihracatına uyguladığı yasaklayıcı gümrük …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir