Burada kişi başına 4,5 koyun düşüyor

Yeni Zelanda’nın Koyun Popülasyonu

Yeni Zelanda’da koyunlar hala insanlardan daha fazla! Ülkenin resmi istatistik kurumu Stats NZ tarafından paylaşılan verilere göre, 5.3 milyonluk nüfusa sahip olan ülkede kişi başına ortalama 4.5 koyun düşüyor.

Haziran 2024 verilerine göre, Yeni Zelanda’da toplam koyun sayısı 23.6 milyon civarında. Bu da ülkenin dünya genelinde koyun sayısı bakımından öne çıkan nadir ülkelerden biri olduğunu gösteriyor.

1982 Yılına Göre Eğilimler

Son 10 yılda koyun sayısında belirgin bir düşüş yaşandığına dikkat çekiliyor. Ancak, tarım ve hayvancılıkla özdeşleşmiş Yeni Zelanda’da koyunlar hala önemli bir yer tutmaya devam ediyor.

Geçmişe bir göz attığımızda, 1982 yılında kişi başına düşen koyun sayısının tam 22 olduğunu görüyoruz. Bu dönemde yaklaşık 70 milyon koyun bulunmaktaydı ve günümüzle kıyaslandığında koyun nüfusunda neredeyse üçte birlik bir azalma yaşandığı ortaya çıkıyor. Yine de, Yeni Zelanda’nın kırsal yaşamında koyunlar hala önemli bir konuma sahip.

Related Posts

ABD’li senatörler ateşkes istiyor

ABD Senatosunun önde gelen 6 Demokrat ismi, Başkan Donald Trump’a, “Gazze’de ateşkes için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya baskı yapması” çağrısında bulundu.

Yeşilçam’ın Usta İsimlerinden Coşkun Göğen Anlatıyor

80 yaşındaki Coşkun Göğen, sinema kariyerini ve yaşamını AA muhabirine anlattı.

Ünlü maden suyunun içinden çıktı! Satışı durduruldu, tüketmeyin

Almanya’da satışı yapılan ünlü bir maden suyunda, bağışıklık sistemi zayıf bireyler için ölümcül risk taşıyan bir bakteri tespit edildi. Yetkililer, tüketicilere ürünleri acilen kullanmayı bırakmaları ve sağlık durumlarını izlemeleri yönünde uyarıda bulundu.

“En cesur cerrah” olarak ünlenmişti: Dolandırıcılık için kendi bacaklarını kesmekle suçlanıyor

Bir dönem “Britanya’nın en cesur cerrahı” olarak anılan 49 yaşındaki cerrah Neil Hopper, kendi bacaklarının kesilmesiyle ilgili sigorta dolandırıcılığı suçlamasıyla hakim karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Basın Özgürlüğü Mesajı

Rektör Kaçar, sansürün kaldırılışının 117. yılını kutlayarak basın özgürlüğüne vurgu yaptı.

Ümit Özat’ın paylaşımı Fenerbahçelileri kızdırdı

Daha önce en büyük Ali Koç muhalifi olan TikTok fenomeni Ümit Özat’ın, “Ali Koç da bu camianın emekçisi, delikanlısı. Devam etmeli, çünkü başlattığını yarım bırakmak ona yakışmaz” sözleri Koç muhaliflerini kızdırdı. Ümit Özat’ın eski paylaşımları gün yüzüne çıkarıldı…