Bursa’da Boşanma Davası Öncesi Avukata Saldırı: 4 Yıl 10 Ay Hapis Cezası

Bursa’da Baykal K.’ya Verilen Hapis Cezası Tahliyeyle Sonuçlandı

BURSA’da, kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü boşanma aşamasındaki eşi F.K. ile annesi S.Ö. hakkında suç duyurusunda bulunan Baykal K. (47), ‘Hakaret’ suçundan açılan davanın karar duruşması öncesi, adliyede eşinin avukatı Ö.E.’yi dövdü. Güvenlik kamerasına yansıyan olay sonrası tutuklanan Baykal K., ‘Yargı görevini yapan mağdurlara karşı görevini yaptırmamak için direnme’ suçundan 3 yıl, ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçundan da 1 yıl 10 ay 15 gün olmak üzere, toplam 4 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edildi.

Bursa’da yaşayan Baykal K. ve eşi F.K., 2022 yılında şiddetli geçimsizlik nedeniyle, boşanma talebiyle Aile Mahkemesi’nde dava açtı. Çiftin boşanma davaları devam ederken Baykal K., eşi ve kayınvalidesi S.Ö.’nün kendisine hakaret edip, tehdit ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonrası F.K. ile annesi hakkında Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Hakaret’ suçundan dava açıldı. Karar duruşmasına katılmak üzere adliyeye gelen Baykal K., mahkeme salonu önünde eşinin boşanma davasındaki avukatı Ö.E. ile karşılaştı. “Sen bu davada görevli değilsin. Burada ne işin var” diyen Baykal K., hakaret edip, avukatı dövdü. Kavga adliyede görevli polisler tarafından sonlandırılırken, güvenlik kamerasına yansıyan olay sonrası gözaltına alınan Baykal K. tutuklandı.

‘BOĞAZIMI SIKINCA KARŞILIK VERDİM’

Savcılık soruşturması sonrası hakkında Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan tutuklu sanık Baykal K., ilk duruşmada verdiği ifadede, “Avukat Ö.E. şikayetçi olduğum davada müdahil değildi. Duruşma saatini beklerken, mahkeme salonu önünde kendisini görünce, ‘Sen, boşanma davasında varsın. Bu davada yoksun. Burada ne işin var’ diyerek, önümden çekilmesi için omzunu tuttuğumda, boğazımı sıktı. Ben de karşılık verdim. Yaşanan bu olaydan 6 gün sonra da hakaret davasında eşimin avukatı olarak görev aldı” dedi.

‘GERÇEĞİ SÖYLEMEYEN SANIKTAN ŞİKAYETÇİYİM’

Duruşmada söz alan avukat Ö.E. ise “Sanığın boşanma davası açtığı eşi F.K.’yi savunmam için, Baro tarafından 2022 yılında atandım. Bu dava sürecinde Baykal K. bana yönelik omuz atma, dalga geçer gibi bakışlar atıyordu. Tehdit içerikli mesajlar da gönderdi. Bu mesajlar sonrası 30’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp, mahkum oldu. F.K. devam eden hakaret davası duruşması öncesi benim duruşmaya gelmemi istedi. Ben de gittiğimde küfürler eden Baykal K.’nin saldırısına uğradım. Gerçeği söylemeyen sanıktan şikayetçiyim” diye konuştu.

Mahkeme hakimi, Baykal K.’yi, ‘Yargı görevini yapan mağdurlara karşı görevini yaptırmamak için direnme’ suçundan 3 yıl, ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçundan da 1 yıl 10 ay 15 gün olmak üzere toplam 4 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıp, tahliyesine karar verdi.

Related Posts

Atatürk’ü yok sayan devlet kurumlarına üniversiteden anlamlı yanıt

Elazığ’daki 15 Temmuz anmalarında Atatürk’ün fotoğrafını asmayan kamu kurumları tepki toplarken, tek istisna Fırat Üniversitesi oldu. Rektörlük binasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı asıldı.

İsrailli eski başbakandan Netanyahu hükümetine Gazze tepkisi: ‘Bu bir toplama kampı’

İsrail’in eski başbakanlarından Olmert, İsrail’in Gazze’deki Filistinlileri zorla bir kampa yerleştirme planını eleştirdi, “Bu bir toplama kampı. Üzgünüm” diye konuştu.

İsrail saldırısında başından yaralanmıştı: 14 yaşındaki Musab 2 aydır yaşamla ölüm arasında

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyine düzenlediği bombardımanda başına isabet eden şarapnel parçasıyla felç olan 14 yaşındaki Musab Dibs, 2 ayı aşkın süredir hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.

140 milyon dolarlık soygun! 300 kişiyi dolandırdılar

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), merkezi Georgia eyaletinde yer alan “First Liberty Building and Loan” adlı kredi kuruluşuna yönelik soruşturma başlattı. Soruşturmacılar, Georgia Kuzey Bölge Mahkemesine sundukları belgede, kuruluşun …

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Gazze’de her gün yeni bir dram

Soykırımcı İsrail, Deyr el-Belah’ta gıda almak için sırada bekleyen 15 kadın ve çocuğu katletti. Han Yunus’ta ise un sırasındayken evi İsrail saldırısına hedef olan engelli baba Mecdi Cadallah, döndüğünde eşinin ve çocuklarının cansız bedeniyle karşılaştı.