F-16 EDPOD Testleri Başarıyla Tamamlandı

Mehmet Fatih Kacır: F-16 EDPOD’un Testleri Başarıyla Tamamlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, F-16 savaş uçakları için geliştirilen Elektronik Destek Podunun (EDPOD) gerçek radar sistemlerine yönelik geliştirildiğini belirterek, “Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin kritik altyapıları ve özgün teknolojileri geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, F-16 EDPOD’un gerçek radar sistemlerine karşı başarılı bir şekilde test edildiği bilgisi paylaşıldı.

F-16 uçaklarına entegre edilen radar sinyal algılayıcı F-16 EDPOD, düşman hedef ve takip radarları ile füze güdüm radarlarına ait sinyalleri algılayarak çevresel tehditleri tanımlama yeteneğine sahip. Aynı zamanda yüksek kapasiteli veri kaydı ve hassas konum belirleme gibi özelliklere de sahip.

F-16 EDPOD, yurt dışından alınan sistemlere göre daha az dışa bağımlılık sağlayarak Türkiye’yi elektronik harp alanında güçlendirmeyi hedefliyor.

Ayrıca, F-16 EDPOD, görev sonrası analizler için radar temas ve konum bilgilerini kaydedebildiği gibi tespit edilen tehdit bilgilerini diğer silahlı kuvvetlerle paylaşabilecek yapıda tasarlandı.

Bakan Kacır, TÜBİTAK BİLGEM İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen F-16 EDPOD’un testlerinin başarıyla tamamlandığını sosyal medya hesabından duyurdu. Kacır, “Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin ihtiyaç duyduğu kritik altyapıları ve özgün teknolojileri geliştirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. – ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Yapay zekaya yöneltilince çevreye en çok zarar veren sorular belirlendi

ChatGPT gibi geniş dil modellerine yazılan her sorgu enerji gerektiriyor ve karbondioksit salımına yol açıyor.

ChatGPT’yle konuşup başka birine dönüşenler anlattı: Eşiyle boşanan bile var

Hayatımıza hızla dahil olan yapay zekanın en çok kullanılan uygulamalarından biri ChatGPT… Ancak bu bot ile uzun süreli ve derin sohbetler, sınırları zorlayan etkiler bırakabiliyor. Aralarında evliliği biten, gerçeklik algısı sarsılan ve bunalım yaşayanların da bulunduğu bazı kullanıcılar, yaşadıkları sıra dışı deneyimleri paylaştı.

Güneş’te devasa bir delik açıldı: Kutup Işıkları mı geliyor?

Güneş’in yüzeyinde devasa bir koronal delik açıldı ve bu açıklıktan çıkan yüksek hızlı güneş rüzgârı doğrudan Dünya’ya doğru ilerliyor.

Travmatik çocukluk geçiren kadınlarda risk yüzde 60 daha yüksek

Yeni bir araştırmaya göre, çocuklukta fiziksel ya da cinsel istismara maruz kalan kadınların, yetişkinlikte çikolata kisti olarak da bilinen endometriozis hastalığına yakalanma riski belirgin şekilde artıyor. Human Reproduction dergisinde yayımlanan çalışmada, travmatik çocukluk deneyimlerinin bu kronik jinekolojik hastalığın gelişimiyle ilişkili olabileceği ortaya kondu.

Sağlık ve fitness takibinde elektronik tekstiller

Sağlık ve fitness dünyası, elektronik tekstillerle yeniden şekillendi. Giyilebilir teknolojinin en yenilikçi yüzü olan elektronik tekstiller, akıllı sensörlerle donatılmış kumaşlar aracılığıyla kullanıcıların sağlık verilerini gerçek zamanlı olarak …

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi