Gazze gıda fiyatları yüzde 500’den fazla arttı

Gazze Ekonomisi İsrail Ablukasından Derinden Etkilendi

Gazze Ticaret ve Sanayi Odası, İsrail’in bölgeye ürün girişini engellemesi ve uyguladığı abluka nedeniyle ekonomik sistemin çöktüğünü ve fiyatların yüzde 527 arttığını belirtti.

Gazze Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in özel sektöre ait tırların girişini engellemeye devam ettiği, bunun da abluka altındaki Gazze Şeridi’nde ekonomik hareketliliği neredeyse tamamen felç ettiği vurgulandı.

İsrail’in yıllardır sürdürdüğü abluka nedeniyle Gazze Şeridi’ndeki ekonomik sistemin felaket boyutta çöküş yaşadığı ifade edildi.

Gazze Şeridi’ndeki insanların, İsrail’in sivillere karşı bir silah olarak kullandığı kasten aç ve susuz bırakma siyasetiyle karşıya olduğu vurgulandı.

Mevcut durumun uzun vadeli toplumsal ve insani felakete işaret ettiği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, Gazze Şeridi’nde yaşananların uluslararası yasa ve sözleşmeleri ihlal eden sistematik bir toplu cezalandırma olduğu belirtildi.

Related Posts

Yalova’da evinde uyuşturucu bulunan zanlı tutuklandı

Yalova’da polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Bakan Bayraktar: Akkuyu NGS tamamlandığında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Gabar Dağı’ndaki petrol üretimine ilişkin, “Oradan her yıl 2 milyar dolar kasamıza para geliyor. İnşallah üretim arttıkça daha da fazla olacak” dediği açıklamasında ayrıca Akkuyu’nun tamamlandığında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu da karşılayacak karşılayacağını söyledi.

MHP’li eski başkan tutuklandı

Kırıkkale’de, “irtikap” suçlamasıyla gözaltına alınan 12 şüpheliden 5’i tutuklandı. Aralarında eski Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın da bulunduğu şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece farklı adli kararlarla serbest bırakıldı ya da tutuklandı.

İsrail Lazkiye’yi bombaladı

İsrail ordusunun Suriye’nin batısındaki Lazkiye kentinin Ceble ilçesine düzenlediği hava saldırısında bir kişi hayatını kaybetti. Suriye devlet televizyonu El-İhbariyye’ye göre, İsrail, Lazkiye iline bağlı Ceble ilçesine bağlı Zama Köyü’nü vurdu …

Sayılarında ciddi artış gözlenmişti: Bir haftada 6 ölü balina kıyıya vurdu

San Francisco Körfezi bölgesinde bir hafta içinde 6 gri balina ölü olarak kıyıya vurdu. Yetkililer, ölümlere ilişkin araştırma başlattıklarını belirtti.

Sinopta 113 üniversite öğrencisi hastanelik oldu

Sinop Valiliği, kentte 113 üniversite öğrencisinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurduğunu ve öğrencilerin ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiğini bildirdi.