Göz kaşımak düşündüğünüzden tehlikeli olabilir

Alerjik Göz Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri

Bahar ayları geldiğinde polenler ve havadaki alerjenlerin artmasıyla birlikte gözde kaşıntı, sulanma ve kızarıklık gibi şikayetler artıyor. Alerjik konjonktivit, özellikle alerjik bünyeye sahip kişilerde yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, göz nezlesinin belirtileri, korunma yolları ve tedavi süreci hakkında bilgi verdi. Göz nezlesi, gözün dış etkenlere verdiği bir savunma reaksiyonudur. Hastalar genellikle gözde kaşıntı, kızarıklık, sulanma, ışığa hassasiyet ve gözlerini tam açamama gibi şikayetlerle doktora başvururlar.

Op. Dr. Marol, şikayetlerin kişiden kişiye farklılık gösterebileceğini ancak hepsinin ortak noktasının gözle temas eden bir alerjene verilen yanıt olduğunu belirtti. Tedavinin temelinde, teması kesmek yatar. Güneş gözlüğü takmak, tozlu ortamlarda şapka kullanmak ve yüzü bol bol yıkamak gibi yöntemlerle teması kesmek mümkündür. Yüz yıkamanın amacı, hijyen sağlamak değil, gözde alerjiye neden olan maddelerin temas süresini azaltmaktır.

Op. Dr. Marol, göz kaşımanın alerjik reaksiyonu artırabileceğini ve uzun vadede ciddi rahatsızlıklara yol açabileceğini vurguladı. Her kaşınmanın bir sonraki kaşıntıyı artırabileceğini belirterek, gözlerin kesinlikle kaşınmaması gerektiğini söyledi. İlaçlar sadece semptomları geçici olarak baskılar, ancak koruyucu önlemler almadan uzun vadede etkili olmaz.

Göz hassasiyeti olan kişilerin aynı alerjen maddeyle tekrar karşılaşmaları durumunda benzer reaksiyonlar yaşayabileceğini belirten Op. Dr. Marol, ilaçların sadece mevcut belirtileri azalttığını ve önleyici olmadığını söyledi. Bu nedenle, hastaların koruyucu önlemleri günlük yaşamın bir parçası haline getirmeleri gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Kırmızı yeşil ve sarı dolmalık biberlerden hangisi daha sağlıklı?

Renkleriyle sofraları süsleyen dolmalık biberler, sadece görsel değil, besinsel açıdan da dikkat çekici faydalar sunuyor. Peki Kırmızı yeşil ve sarı dolmalık biberlerden hangisi daha sağlıklı? İşte ayrıntılar…

Herkes somon sanıyordu ama… İşte BBC’nin araştırmasına göre en sağlıklı balık: 100 üzerinden 89 gibi dikkat çekici bir puan aldı

BBC’nin kapsamlı araştırması, en sağlıklı balık konusunda ezber bozdu; somonun tahtını sallayan yeni favori, besin değeriyle 100 üzerinden 89 puan alarak listenin zirvesine yerleşti.

Uzman isim vatandaşları uyardı: ‘Karpuz zehirlenmesine karşı tedbirinizi alın’

Yazın en çok tüketilen meyvelerinden biri olan karpuz, hijyen kurallarına dikkat edilmeden tüketildiğinde ciddi gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “Karpuzun kabuğu bakterilerle dolu olabilir, kesmeden önce mutlaka yıkanmalı” uyarısında bulundu.

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği