Hakan Fidan’dan ABD’ye sert uyarı: “Geçit yok”

Türkiye, Terörle Mücadelede Ürdün ile İşbirliğini Güçlendiriyor

Fidan, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını vurguladığı bir toplantıda Ürdün yetkilileriyle bir araya geldi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın da yer aldığı toplantı sonrasında ortak basın toplantısında konuşan Fidan, Türkiye’nin terörle mücadelesindeki zaferlerine dikkat çekti. Ancak sadece Türkiye’de değil, sınırların ötesinde de terör örgütlerinin varlığını sürdürdüğünü belirtti.

DEAŞ’ın Müslüman toplumlar için bir zehir olduğunu ifade eden Fidan, terör örgütlerinin sınırların ötesinde de varlığını sürdürmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda Türkiye’nin, başta DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle etkin bir mücadele yürüttüğünü söyledi. Fidan, İslam toplumlarının ortak sorunu olan IŞİD’den kurtulmak için ortak operasyonlar düzenlendiğini ve istihbarat paylaşımının önemine değindi.

Terörle mücadele kapsamında PKK’ya karşı da önemli adımlar atıldığını belirten Fidan, Kürt kardeşlerin duygularının sömürülmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Suriye’deki PKK/YPG varlığının sona erdirilmesinin acil olduğunu ve bazı ülkelerin PKK/YPG’ye destek vermemesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’nin terörle mücadelede kararlı ve etkili bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Fidan, bölgedeki tüm tarafların amacının DEAŞ’la mücadele olması gerektiğini ve her türlü oyunun bozulacağını belirtti. Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığının devam edeceğinin altını çizen Fidan, ülke olarak bölgede istikrarı ve güvenliği sağlamak için gereken adımların atılacağını sözlerine ekledi.

Related Posts

Erbaa’da feci kaza: Otomobil, yoldan çıkıp tarlaya düştü

Tokat’ın Erbaa ilçesinde, bir otomobil yoldan çıkıp tarlaya uçtu. Kazada biri bebek olmak üzere 6 kişi yaralandı.

İmranlı’da Otobüs Kazasında 4 Ölü

Sivas İmranlı’daki otobüs kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

Kayıp Alzheimer Hastası Bulundu

Burdur’da kaybolan 83 yaşındaki Emine P, arazide sağ olarak bulundu. Sağlığı iyi.

Yalova’daki düğünde tavuk pilav yiyen 100 kişi hastanelik oldu

Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde düzenlenen bir sünnet düğününde tavuklu pilav yiyen yaklaşık 100 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

Kumar borcu yüzünden takıları alıp kaçmıştı: Kaçak damat bulundu

Denizli’de yeni evlenen teknik direktör Hüseyin Cumhur Acar, düğünün ardından ortadan kayboldu. Yaklaşık 2 milyon TL borcu olduğu iddia edilen Acar’ın, kumar ve bahis oyunları nedeniyle kaçtığı öne sürüldü. Günler sonra ortaya çıkan Acar’la ilgili açıklamayı eşi sosyal medyadan yaptı.

Zeydan Karalar’dan Murat Çalık tepkisi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, cezaevinden gönderdiği mesajla, sağlık durumu ciddiyetini koruyan Murat Çalık için acil tedavi çağrısı yaptı: “Bu dramın yaşatılması kabul edilemez.”