‘Hoş geldin on bir ayın sultanı’ mahyası Yunanistan’dan da görünüyor

Edirne Selimiye Camisi’ne Yeniden Mahya Asıldı

Edirne’nin incisi Selimiye Camisi, Mimar Sinan’ın eşsiz eseri olan iki minaresine halatlar ve onlarca ampul ile asılan “Hoş geldin on bir ayın sultanı” yazılı mahya ile süslenerek yeniden göz kamaştırıyor. Osmanlı döneminde inşa edilen ve kentin en güzel noktasında bulunan caminin restorasyon çalışmaları sürerken, mahya geleneği uzun bir aradan sonra tekrar hayata geçirildi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan bu koca ustanın şaheseri olan Selimiye Camisi’nde asılan mahya, vatandaşlar arasında büyük ilgi görüyor.

52 yıl boyunca mahya sanatıyla uğraşan Kahraman Yıldız, bu geleneğin İstanbul Sultanahmet Camisi’nde başladığını belirtirken, Selimiye Camisi’nin önemini vurgulayarak, mahyasının Yunanistan ve Bulgaristan’a kadar uzandığını açıkladı. Edirneli vatandaşlar da, caminin ve mahyanın güzelliğini görmek için ziyaretler gerçekleştiriyor. Ayrıca, Ramazan ayının 15. gününden itibaren “Aile toplumun temelidir” şeklinde yeni bir yazının da camiye asılacağı duyuruldu.

Edirne halkı ve ziyaretçiler, Selimiye Camisi’ndeki mahyanın manevi atmosferini yaşamaya devam ederken, Ramazan ayının güzelliklerini bir kez daha bu eşsiz eserde buluşturuyorlar. Mimar Sinan’ın bu ustalık eseri, hem Edirne’nin bir simgesi hem de İslam dünyasının önemli bir değeridir.

Related Posts

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Gazze’de her gün yeni bir dram

Soykırımcı İsrail, Deyr el-Belah’ta gıda almak için sırada bekleyen 15 kadın ve çocuğu katletti. Han Yunus’ta ise un sırasındayken evi İsrail saldırısına hedef olan engelli baba Mecdi Cadallah, döndüğünde eşinin ve çocuklarının cansız bedeniyle karşılaştı.

Karabük’te kayalıktan düşen kişi yaralandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kayalıktan düşen bir kişi yaralandı.

Batı Şeria’da gerilim sürüyor: 3 Filistinli darbedildi

İşgal altındaki Batı Şeria’da tansiyon yükselmeye devam ediyor. Cenin ile Nablus arasında bulunan Mesudiye bölgesinde, yerleşimci İsraillilerin saldırısına uğrayan 3 Filistinli darbedilerek yaralandı. Filistin Kızılayı, yaralılara olay yerinde müdahale ettiklerini duyurdu.

Akıl tutulması: Kendisini ıslatmayan bahçıvanı dövdü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde serinlemek isteyen Hasan A. (15), kendisini hortumla ıslatmayı reddeden bahçıvan Mustafa A.’yı (61) darbetti.

Mola verdiği yerde kayboldu: Kaldırıldığı hastanede öldü

Almanya’dan eşiyle birlikte Ankara’ya giderken Sakarya’da TEM Otoyolu’nda aracını durdurup tuvalet molası veren Selim Güzel (70), kayboldu. Ekiplerin çalışmasıyla 7 saat sonra bitkin halde bulunan Güzel, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.