İBB’de başkanvekilliği için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün ismi konuşuluyor

İstanbul’da Yeni Bir Dönem Başlıyor: Belediye Başkan Vekili Seçimi Yaklaşıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “yolsuzluk” iddiasıyla tutuklanmasının ardından serbest bırakılması, ancak “terör örgütüne yardım etme” suçlamasından hala yargılanması, İstanbul’da yeni bir dönemin habercisi oldu.

İstanbul Valiliği, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45’inci maddesi gereğince, hem İmamoğlu hem de aynı şekilde yolsuzluk iddiasıyla tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın yerine ‘başkan vekili’ seçimi için harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 26 Mart’ta saat 13.00’te toplanacakken, Beylikdüzü Belediye Meclisi ise 09.00’da toplanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP çoğunluğa sahip olduğundan, yine CHP’li bir isim belediye başkan vekili olarak atanacak. Söylentilere göre, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, bu göreve getirilecek isim olabilir.

Belediye Kanunu’nun 45’inci maddesi, belediye başkanlığının boşalması durumunda nasıl bir adım izleneceğini düzenliyor. Vali, boşalan başkanlık için belediye meclisinin on gün içinde toplanmasını sağlıyor ve bir başkan vekili seçilmesine karar veriliyor. Ancak terör suçlamaları durumunda, İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanıyor.

Seçim, belediye meclis üyeleri arasında gizli oyla yapılacak ve üçüncü turda en fazla oy alan aday başkan vekili olarak seçilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 314 koltuk bulunuyor ve oylamanın en geç üçüncü turda sonuçlanması bekleniyor. Aynı durum, Büyükçekmece Belediye Meclisi için de geçerli.

Yeni seçilen başkan vekilinin görev süresi, önceki başkanın görev süresiyle sınırlı olacak ancak İmamoğlu’nun geri dönmesi durumunda koltuğu devralabilecek. Bu süreçte tecrübeli isim Hasan Akgün’ün ismi öne çıkıyor ve İmamoğlu’nun da onayıyla atanabileceği konuşuluyor.

1957 doğumlu olan Hasan Akgün, 1994 yılından beri Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’nı sürdürüyor ve 4 seçimde CHP adına başkanlığı kazandı.

Related Posts

Yeni Papa ilk vaazını verdi: ‘Tanrı kutsal emaneti bana teslim etti’

Papa 14. Leo, Vatikan’da düzenlenen törende Papalık görevindeki ilk vaazını verdi. Katolik Kilisesi’nin geleneksel ayinlerinden biri olan ilk vaazına ana dili İngilizce’yi kullanarak başlayan Leo, vaazında kardinallere seslendi.

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu bağışlayacağı vakfı açıkladı

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, servetinin tamamını önümüzdeki 20 yıl içerisinde Gates Vakfı aracılığıyla bağışlayacağını duyurdu. Dünya çapında çok sayıda alanda faaliyet gösteren ve 2000 yılında kurulan vakfın 20 …

Üzerine fıstık ezmesi sürüp sınıfa girdi: Öğrencilere unutulmayacak bir ders verdi

Bir ilkokul öğretmeni, öğrencilerine anlatacağı konu hakkında müthiş bir hazırlık yaptı. Konuya dikkat çekmek için üzerine fıstık ezmesi sürerek giren öğretmen, öğrencilerine ömür boyu unutmayacakları bir ders verdi.

Kartalkaya Komisyonu’nda AKP’li vekilden bakanlıkların soruşturma izni vermemesine tepki: Kaçınmak suçluluk göstergesi olur

Kartalkaya Komisyonu’nda AKP’li vekilden bakanlıkların soruşturma izni vermemesine tepki: Kaçınmak suçluluk göstergesi olur

Rusya’da görkemli tören: Putin’den Batı’ya gözdağı… Türk İHA’ları dev ekranda gösterildi

Rusya’nın başkenti Moskova’da, İkinci Dünya Savaşı zaferinin 80. yıl dönümü kutlandı. Rus ordusu, geçit töreninde gövde gösterisi yaparak Batı’ya gözdağı verdi. Törende ulusa seslenen Putin, “Nazizmi mahlup edenlere iftira atılmasına izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı. Öte yandan tören sırasında, Türk yapımı Bayraktar, Aksungur ve Akıncı İHA’ları, dev ekranda gösterildi.

İspanya’dan BM’ye Gazze çağrısı: ‘Orta Doğu’da barışa ve Filistin’in geleceğine en bağlı ülkelerden biriyiz’

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, hükümet olarak Gazze’de yaşananlara ilişkin bir karar tasarısını BM Genel Kurulu’na sunmaya karar verdiklerini açıkladı.