İran Hürmüz Boğazı’nı kapattı

İran Ordusu Hürmüz Boğazı’nı Gemi Geçişine Kapattı

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu, Tel-Aviv şehrini balistik füzeler ile vurduktan sonra Hürmüz Boğazı’nı gemi geçişine kapattığını duyurdu. Resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Hürmüz Boğazı’nın ikinci bir duyuruya kadar kapalı olacağı belirtildi. Açıklamada, “Başka bir duyuruya kadar Hürmüz Boğazı’ndan hiçbir gemi geçişine izin verilmeyecek” denildi.

Hürmüz Boğazı, Basra Körfezi’nin ağzındaki dar bir su yolu olup Orta Doğu’daki petrol ve LNG üretimini Umman Denizi ve Hint Okyanusu üzerinden dünya pazarlarına bağlamaktadır.

Related Posts

Tapu işlemlerinde usulsüzlük yapan yandı: Her iki taraf da ceza ödeyecek

Milyonlarca tapu sahibi için büyük önem taşıyan bir konu gündeme geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, tapu işlemlerinde beyan edilen bedellerin gerçek satış fiyatlarını yansıtmaması üzerine harekete geçti. Gayrimenkul satışlarında rayiç bedel altında işlem yapanlara ağır cezaların yolda olduğu belirtildi.

Doğa katliamına süper hızlı izin

İktidar, maden şirketlerinin orman ve zeytinlikleri talan etmelerini hızlandıracak bir teklif hazırladı. Kabul edilirse, şirketlerin önünde yasal engel kalmayacak.

Bayramda otobüs firmalarına 25,8 milyon lira ceza kesildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilini de kapsayan 20 Mayıs-10 Haziran tarihlerinde fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan ve yetki belgesiz taşımacılığa yönelik 40 bin 767 otobüs seferini denetlediklerini bildirdi.

Benzine büyük zam geldi: Tabelalar gece yarısı güncellendi

13 Haziran 2025 itibarıyla benzin fiyatlarına 1.47 TL zam geldi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de güncel benzin fiyatları 48-49 TL seviyelerine yükselirken, motorine de zam kapıda. Küresel petrol fiyatları, döviz kuru ve vergi politikaları, pompa fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

Afyon Pastırması AB’den tescil aldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Afyon Pastırması Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili aldığını açıkladı.

30 yıllık Türk sanayi devi iflasın eşiğinde: ABD’den Japonya’ya ihracat ağı var

Yüksek basınçlı döküm sektörünün köklü firmalarından Güven Pres Döküm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile kardeş şirketi GPD Pres Döküm Dış Ticaret A.Ş., konkordato talebinde bulundu. Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan her iki şirket, İstanbul …