İran’dan Avrupa’ya çağrı: “İsrail’in saldırganlığına karşı adil duruş sergileyin”

İranlı Bakan Erakçi, İsrail ve ABD’nin İran’a Yönelik Saldırılarını Sert Bir Şekilde Eleştirdi

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığına göre, Bakan Erakçi, Polonya Dışişleri Bakanı ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde önemli açıklamalar yaptı.

Erakçi, İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarını sert bir şekilde eleştirerek, Avrupa ülkelerinin bu saldırıları kınamamasını “çifte standart” olarak nitelendirdi.

“Avrupa ülkeleri, İsrail’in bölgede devam eden saldırganlıklarına sessiz kalmamalı, aksine adil ve sorumlu bir tavır sergilemelidir,” şeklinde konuşan Erakçi, nükleer anlaşmaların ihlal edildiğine de vurgu yaptı.

‘Nükleer Anlaşmalar İhlal Ediliyor’

Erakçi, İsrail ve ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine gerçekleştirdiği saldırıların, hem Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması (NPT) hem de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) kararlarının açık bir ihlali olduğunu belirtti.

Bakan Erakçi aynı zamanda, bu tür eylemlerin sadece saldırıyı gerçekleştiren ülkelerle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda bu eylemleri destekleyen ya da görmezden gelen ülkelerin de sorumluluk taşıdığını vurguladı.

Related Posts

Mansur Yavaş: Önceki genel başkanımız ve mevcut genel başkanımızın bir ve bütün durması en büyük arzumdur

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Önceki genel başkanımız, mevcut genel başkanımız ve tüm partililerin tek yumruk halinde bir ve bütün durması en büyük arzumdur, olması gerekendir. Aksi halde ben dâhil hiçbirimizin siyaset yapmasının bir anlamı kalmaz.” açıklamasında bulundu

“Trump’ı aradık mı 24 saat içerisinde döner” diyen Erdoğan’dan F-35 programına dönüş mesajı: Muhataplarımızla görüşüyoruz, hem teknik hem siyasî bir süreç

“Trump’ı aradık mı 24 saat içerisinde döner” diyen Erdoğan’dan F-35 programına dönüş mesajı: Muhataplarımızla görüşüyoruz, hem teknik hem siyasî bir süreç

DEM Parti’den Kurtulmuş’a ziyaret

DEM Parti heyeti, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret ediyor. Ziyaret sonrası açıklama yapılması bekleniyor.

FBI’dan çete elebaşı için 3 milyon dolarlık ödül

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Venezuela merkezli Tren de Aragua (TdA) çetesinin elebaşılarından olduğu öne sürülen Giovanni Vicente Mosquera Serrano’yu, “En Çok Aranan On Kaçak” listesine ekledi ve yakalanmasına yardımcı olacak bilgileri …

Zelenski’den ‘Putin yargılansın’ talebi: ‘Ukrayna’ya karşı savaş suçları işlendi’

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkesine karşı savaş suçlarının işlendiğini ifade ederek, bundan sorumlu kişilerin yargılanması gerektiğini belirtti. Zelenski, “Adalet çok önemlidir. Adalet, savaş suçlularının Avrupa’da veya başka bir yerde saklanacak yeri olmayacak şekilde uygulanmalı” değerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakır’da anız yangını: Ekipler seferber oldu

Diyarbakır’da çıkan anız yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor.