İsraillilerden 2. esir takası açıklaması

İsrailliler Gazze’deki Esir Takasını Heyecanla Takip Ediyor

Sabah saatlerinde Tel Aviv’deki “Rehineler Meydanı” olarak adlandırılan alanda bir araya gelen yüzlerce İsrailli, Gazze’deki Filistin Meydanı’ndaki esir değişimini büyük bir heyecanla izledi. Meydanda toplanan kalabalık, yasaklı olan Al Jazeera televizyonunun esir değişimiyle ilgili görüntülerini yerel kanallardan dev ekranlarda izledi.

İzleyiciler, İsrailli 4 esirin İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından serbest bırakılarak Uluslararası Kızılhaç Örgütü’ne teslim edildiği anlara tanıklık ederken sevinç gösterilerinde bulundular.

İsrailli Mir Lagal, serbest bırakılan 4 esir askeri izlemek için alana geldi ve gelecekte tüm esirlerin evlerine dönmesi gerektiğini vurguladı. Lagal, “Anlaşmanın ikinci aşamasının gerçekleşmesini ve tüm esirlerin güvenle evlerine dönmesini umuyoruz” dedi. İsrail’de düzenlenen protestolara gönüllü olarak katılan Eric Pederman da yapılan anlaşmaya bağlı kalınması gerektiğini ifade etti.

Gazze’de yapılan ateşkes ve esir takası anlaşmasının ikinci aşamasının da hayata geçirilmesini uman İfad Gabay, planın gereği gibi ilerlemesini ve tüm esirlerin güvenle evlerine dönmesini diledi. Hamas’ın Gazze’de 4 İsrailli kadın esiri serbest bırakmasının ardından İsrail’in de 200 Filistinli esiri özgür bıraktığı belirtildi.

Related Posts

Atatürk’ü yok sayan devlet kurumlarına üniversiteden anlamlı yanıt

Elazığ’daki 15 Temmuz anmalarında Atatürk’ün fotoğrafını asmayan kamu kurumları tepki toplarken, tek istisna Fırat Üniversitesi oldu. Rektörlük binasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı asıldı.

İsrailli eski başbakandan Netanyahu hükümetine Gazze tepkisi: ‘Bu bir toplama kampı’

İsrail’in eski başbakanlarından Olmert, İsrail’in Gazze’deki Filistinlileri zorla bir kampa yerleştirme planını eleştirdi, “Bu bir toplama kampı. Üzgünüm” diye konuştu.

İsrail saldırısında başından yaralanmıştı: 14 yaşındaki Musab 2 aydır yaşamla ölüm arasında

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyine düzenlediği bombardımanda başına isabet eden şarapnel parçasıyla felç olan 14 yaşındaki Musab Dibs, 2 ayı aşkın süredir hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.

140 milyon dolarlık soygun! 300 kişiyi dolandırdılar

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), merkezi Georgia eyaletinde yer alan “First Liberty Building and Loan” adlı kredi kuruluşuna yönelik soruşturma başlattı. Soruşturmacılar, Georgia Kuzey Bölge Mahkemesine sundukları belgede, kuruluşun …

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Gazze’de her gün yeni bir dram

Soykırımcı İsrail, Deyr el-Belah’ta gıda almak için sırada bekleyen 15 kadın ve çocuğu katletti. Han Yunus’ta ise un sırasındayken evi İsrail saldırısına hedef olan engelli baba Mecdi Cadallah, döndüğünde eşinin ve çocuklarının cansız bedeniyle karşılaştı.