Kaspersky Research Sandbox 3.0 daha fazla güç ve daha az donanım sunuyor

Kaspersky, Güvenlik ve Analiz İçin Yeni Özelliklerle Research Sandbox 3.0 Sürümünü Tanıttı

Kaspersky, güvenlik ekipleri ve tehdit araştırmacıları için tasarlanan Research Sandbox için büyük bir güncelleme olan 3.0 sürümünü duyurdu. Bu yeni sürüm, daha derin dosya analizi yapabilme, etkileşimli tehdit araştırması imkanı sunma ve donanım gereksinimlerini önemli ölçüde azaltma özelliklerine sahip.

Kaspersky Research Sandbox, şirketin yirmi yılı aşkın süredir geliştirdiği laboratuvar içi sandboxing kompleksinden doğrudan türetilmiştir. Bu sistem, her gün 400 binden fazla yeni kötü amaçlı nesneyi tespit eden Kaspersky’nin elde ettiği tüm kötü amaçlı yazılım davranışları hakkındaki bilgileri bir araya getirerek siber tehditlerle daha etkili bir şekilde mücadele etmeyi sağlar.

Kaspersky Research Sandbox 3.0’daki önemli gelişmelerden biri örnek patlatma sırasında güvenlik analistlerine görsel etkileşim imkanı sunmasıdır. Bu özellik, kötü amaçlı yazılım davranışlarını izlemeyi, analiz etmeyi ve tehdit ayrıntılarını ortaya çıkarmayı kolaylaştırır.

Ayrıca, güncellenen sandbox artık Kaspersky Security Network (KSN) ile çalışma seçeneği sunuyor. Bu, daha uygun maliyetli ve hızlı bir dağıtım seçeneği sunarak donanım gereksinimlerini azaltır ve çözümü sınırlı kaynaklara sahip kuruluşlar için daha erişilebilir hale getirir.

Kaspersky Research Sandbox 3.0 ayrıca, modern saldırılardaki gizleme tekniklerine karşı daha etkili bir şekilde mücadele edebilmek için Microsoft AMSI entegrasyonunu içerir. Bu entegrasyon, kötü amaçlı PowerShell etkinliği gibi paketlenmiş ve gizlenmiş komut dosyalarını algılamayı geliştirir.

Güncelleme ayrıca tehdit istihbaratı yeteneklerini artırarak genişletilmiş statik analiz imkanları sunar. Bu sayede analistler, gelişmiş özellikler sağlayarak kötü amaçlı yazılım özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinebilir.

Kaspersky Tehdit İstihbaratı Ürün Müdürü Boris Storonkin, “Kaspersky Research Sandbox 3.0 ile güvenlik ekiplerine daha kapsamlı analiz yetenekleri ve daha fazla kontrol sağlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kaspersky Research Sandbox 3.0 hakkında daha fazla bilgi için bu adresten ulaşabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Güneş’te devasa bir delik açıldı: Kutup Işıkları mı geliyor?

Güneş’in yüzeyinde devasa bir koronal delik açıldı ve bu açıklıktan çıkan yüksek hızlı güneş rüzgârı doğrudan Dünya’ya doğru ilerliyor.

Travmatik çocukluk geçiren kadınlarda risk yüzde 60 daha yüksek

Yeni bir araştırmaya göre, çocuklukta fiziksel ya da cinsel istismara maruz kalan kadınların, yetişkinlikte çikolata kisti olarak da bilinen endometriozis hastalığına yakalanma riski belirgin şekilde artıyor. Human Reproduction dergisinde yayımlanan çalışmada, travmatik çocukluk deneyimlerinin bu kronik jinekolojik hastalığın gelişimiyle ilişkili olabileceği ortaya kondu.

Sağlık ve fitness takibinde elektronik tekstiller

Sağlık ve fitness dünyası, elektronik tekstillerle yeniden şekillendi. Giyilebilir teknolojinin en yenilikçi yüzü olan elektronik tekstiller, akıllı sensörlerle donatılmış kumaşlar aracılığıyla kullanıcıların sağlık verilerini gerçek zamanlı olarak …

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

Türkiye’nin ilk AAA oyunu ‘Black State’ oyunseverlerle buluşacak

Yerli dijital oyun stüdyosu Motion Blur, geliştirdiği “Black State” isimli Türkiye’nin ilk AAA (Triple-A) sınıfındaki oyununu piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Yerli dijital oyun stüdyosu Motion Blur’un geliştirdiği oyunun farklı platformlara uyumu için son geliştirmeler yapılıyor. Motion Blur Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Orak, “Ticari başarı kadar kalıcı bir eser bırakma arzusuyla yola çıkıldı. Türkiye artık AAA bir oyunun çıktığı ülkelerden biri olmalı” dedi.

Dünyanın çekirdeğinden altın sızıyor!

Komplo teorilerine inat, Dünya’nın çekirdeği boş değil. Aksine; platin, rutenyum ve neredeyse gezegendeki altının tümü gibi değerli metallerle dolu, yoğun ve son derece sıcak bir yapı. Ancak 3 bin kilometreden fazla derinlikte yer alan bu doğa hazinesine ulaşmak günümüz teknolojisiyle imkânsız. Yine de, son araştırmalar bu hazinenin küçük bir kısmının yüzeye ulaştığını ortaya koydu.