Kocaeli’de peş peşe patlamalar: 14 yaralı

Kocaeli’de Ardı Ardına Doğal Gaz Patlamaları Meydana Geldi, Yaralılar Var

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlamada 13 kişi yaralanırken, aynı ilçede ikinci bir doğal gaz kaynaklı patlama daha yaşandı. İkinci patlamada ise bir kadının hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Abdi İpekçi Mahallesi 1524 Sokak üzerinde bulunan 4 katlı binanın birinci katındaki dairede şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yapılan ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis ekipleri yönlendirildi. Patlamada yaralanan 13 kişi itfaiye ekiplerince binadan çıkarılıp, sağlık görevlilerine teslim edildi. Yaralılar sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından çevre hastanelere kaldırılırken, üst katlarda oturan bazı apartman sakinleri de binayı saran dumandan etkilendi. Patlamada yaralananların durumunun iyi olduğu öğrenilirken, binanın önünde park halinde bulunan araçlar da zarar gördü.

AYNI İLÇEDE İKİNCİ PATLAMA

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde meydana gelen ilk patlamanın ardından Özhan Mahallesi Osmangazi Sokak üzerinde bulunan 3 katlı binanın giriş katında da doğal gaz kaynaklı patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Patlamada bir kadının hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

PATLAMA ÇALIŞMA ESNASINDA MEYDANA GELDİ İDDİASI

Öte yandan, Darıca ilçesinde gün içerisinde 14 mahallede doğal gaz kesintisinin yaşandığı ve ekiplerin kesintinin nedenini belirlemek için bölgede çalışma yaptığı sırada patlamanın meydana geldiği ileri sürüldü.

VALİ İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, patlamaların ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, ilk patlamaya ilişkin “Darıca ilçemizde doğal gaz kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir yangın ve patlama meydana geldi. 4 katlı bir apartmanda şu ana kadar 13 vatandaşımızın yaralı olarak hastanelere sevkini sağladık. Ölümüz yok. Apartmanda, dairelerde kalan herhangi bir şahıs yok. İtfaiye teşkilatımız, AFAD çalışmasını yaparak tüm daireleri boşaltmış vaziyette. Doğal gaz kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Ağır yaralı olmadığı şeklinde bilgimiz var” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Uğur Karakullukçu’nun 1 yıl önce Kerem Aktürkoğlu için söylediği sözler gerçek oluyor

Fenerbahçe, Benfica forması giyen Kerem Aktürkoğlu ile yıllık 5 milyon euro karşılığında anlaşmaya vardı. Spor yorumcusu Uğur Karakullukçu’nun 1 yıl önce Kerem Aktürkoğlu hakkında söylediği sözler yeniden gündem oldu. Karakullukçu, 1 yıl önce çektiği videoda ”Kerem Aktürkoğlu’nu kırıp döküp yollarsan 2 sene sonra Fenerbahçe basar parayı alır, Arena’da Harry Potter show izlersin.” demişti.

Erzurum’da sağlık çalışanları 90 haftadır Gazze için yürüyor

Erzurum’da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve zulmüne dikkati çekmek amacıyla 90 haftadır sessiz yürüyüşlerini sürdürüyorlar.

Avrupa Ligi’nde 3. eleme turu heyecanı

UEFA Avrupa Ligi’nde 3. eleme turu ilk maçları, 5 Ağustos Salı günü başlayacak.

Henüz 10 yaşındaki güreşçi Burçak Asel Çakır, rakip tanımıyor: “Hedefim olimpiyat madalyası”

10 yaşındaki Burçak Asel Çakır, minikler gelişim kampına davet edildi.

Tutuklu Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’den mektup var: ‘Mafyalar, çeteler yargılanmazken…’

CHP’li belediyelere yapılan operasyonlar kapsamında tutuklanan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, tutukluluğunun ikinci ayında bir mektup kaleme aldı. Tekin, “Mafyalar, çeteler, en ağır suçların zanlıları tutuksuz yargılanır veya hiç yargılanmazken, hayatını adalet sistemine vakfetmiş ve topu topu 1 yıl belediye başkanlığı yapmış bir insana bu muameleyi aklınız alıyor, vicdanınız kabul ediyor mu?” diye sordu.

Hapis Cezaevi Kaçkını Ormanda Yakalandı

Balıkesir Savaştepe’de 17 yıl cezası olan S.E. ormanda düzenlenen operasyonla yakalandı.