Kongre üstüne kongre

Terör Örgütü PKK, Hollanda’da Kongreye Devam Ediyor

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlayan “Terörsüz Türkiye” sürecinde silah bıraktığını açıklayan terör örgütü PKK, kongrelerine devam ediyor. Faaliyet alanlarını genişletiyor. Son olarak Hollanda’da, KCK bünyesindeki sözde Kürdistan Ulusal Kongresi 23. olağan genel kongresini yaptı. İki gün süren kongrede Ahmet Karamus ile Zeynep Murat sözde eş başkanlığa seçildi. Kongreye, PKK’nın Suriye kolu PYD, İran kolu PJAK’tan katılım oldu.

İnterpol düzeyinde haklarındaki yakalama kararı bulunan terör örgütü yöneticileri kongreye görüntülü bağlandı. Kongreye, terör örgütü elebaşı Cemil Bayık ile PKK’nın silahlı yapılanmasını temsilen Murat Karayılan ile Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar da mesaj gönderdi. Bayık ve Karayılan’ın mesajında; Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının tapusu Lozan Antlaşması’na vurgu yapılması dikkat çekti.

Mesajda, “Orta Doğu, Kürdistan’ın merkezinde yer aldığı yeni bir döneme girdi. Abdullah Öcalan, Türk Devleti ile bir diyalog süreci yürütmektedir. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirdik. Şimdi sıra karşı taraftadır. Her 4 parçada çok önemli örgütlenme düzeyine ve özgürlük bilincine ulaşıldı. Apo son görüşmelerinde bu konunun üzerinde önemle durdu. Lozan Konferansında bir ulusal konferansın yapılması kararı alınmıştı” denildi.

Gelişmeleri izliyorlarmış

Suriye’nin kuzeyindeki PYD adına konuşan Bedran Çiya adlı teröristin, “Suriye’deki 4 parça Kürdistan” çıkışı yapması dikkat çekti. KNK sözde eş başkanlığına seçilen Ahmet Karamus, “dört parçada temsiliyet” vurgusuyla “2 yıl içinde ulusal birliği sağlama” iddiasında bulundu. Zübeyir Aydar da yeni gelişen süreç ile birlikte Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, “4 parça Kürdistan’daki kazanımlarımızı koruyacağız” dedi.

Related Posts

Eski dostlar düşman oldu! Kavga büyüyor

Tesla ve SpaceX’in sahibi Amerikalı iş insanı Elon Musk’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın isminin de yer aldığını öne sürmesi üzerine Temsilciler Meclisinden iki Demokrat üye, Epstein dosyalarının gizliliğinin kaldırılmasını ve yayımlanmasını talep etti.

Bayram sonrası başlayacak: ATM’lerde bu paralar kabul edilmeyecek

Türkiye’de görülen yüksek enflasyona rağmen yeni banknot basımını reddeden TCMB, bankaların ATM kullanımında kriz yaşamasına neden oldu. Gün içerisinde vatandaşların nakit talebi karşısında çaresiz kalan ve ATM’lere para yetiştirmekte güçlük yaşayan bankalar, çözümü kullanılacak banknotlara kısıtlama getirmekte buldu.

İran füzesine Çin malzemesi

ABD ve İran arasında Tahran’ın nükleer kapasitesini sınırlandırmaya yönelik müzakerelerin sürdüğü bir dönemde, İran’ın Çin’den 800 balistik füze yapmaya yetecek kadar materyal siparişi verdiği iddia edildi.

Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü: Memleketi böyle görse çok üzülürdü

18 yıl önce yaşamını yitiren eski Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü, 99’uncu doğum gününde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Eşi Sevinç İnönü, “Yokluğunu hep hissediyorum. Sevgi dolu bir insandı. Memleketin böyle olduğunu görse çok üzülürdü” dedi.

Trump Musk kavgası son hız devam ediyor: Milyarderden ABD’de yeni parti sinyali

ABD Başkanı Donald Trump’la arası açılan eski Beyaz Saray danışmanı ve teknoloji milyarderi Elon Musk arasındaki gerilim sürüyor. Musk son olarak ABD’de yeni bir siyasi parti kurulmasına işaret eden bir paylaşım yaptı. Musk, sahibi olduğu X …

Anket vatandaşın halini gözler önüne serdi

Seçmenlerin yüzde 51’i TÜİK’in açıkladığı ‘düşük işsizlik’ rakamlarına ve iktidarın “ekonomik başarı diye anlattıklarına inanmıyor. Halkın yüzde 61’i son bir yılda daha da yoksullaştığını söylüyor. Yüzde 67’si geçinemiyor. Yüzde 58’i “Durum kötüye gider” diyor.