Kütahya’ya 15 Milyar Lira Yatırım

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Kütahya’da 22 Yılda 218 Tesis Hayata Geçirildi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Kütahya’da son 22 yılda 15 milyar 163 milyon liralık 218 tesisi hayata geçirdiklerini bildirdi.

Balta, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğü olarak sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıktıklarını belirtti.

Türkiye’nin dört bir yanını su yatırımlarıyla ihya etmeye devam ettiklerini dile getiren Balta, “Kadim kültürümüzden gelen, ‘suyu koruma ve sürdürülebilir kullanma’ anlayışımızı, modern tekniklerle birleştirip son 22 yılda Kütahya’da inşa ettiğimiz 55 sulama tesisi ile 237 bin 900 dekar ve inşaatı devam eden 3 sulama tesisi ile kısmi olarak 30 bin 710 dekar olmak üzere toplam 268 bin 610 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık. Kütahyalı çiftçilerimizin emeği bereketle buluştu. Üretilen tarımsal ürünler, milletimize ve memleketimize fayda sağladı,” şeklinde konuştu.

İnşa edilen yapılarla Kütahya’nın suyuna sahip çıktıklarını da aktaran Mehmet Akif Balta, “Kütahyalı çiftçilerimiz için son 22 yılda, 15 milyar 163 milyon lira yatırım yaparak 218 tesis inşa ettik. Kütahya’da son 22 yılda hizmete aldığımız 20 baraj, 9 gölet ve bir yeraltı depolaması ile 147 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştık,” dedi.

Balta, kentte 7 baraj ve bir gölette inşaat çalışmalarının da devam ettiğini, Kütahya’da çiftçilerin üretimde başarılı sonuçlar aldıklarına şahit oldukları 292 bin 490 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldığını bildirdi.

Related Posts

BYD Meksika yatırımını askıya aldı

Çin’in en büyük elektrikli araç üreticisi BYD Meksika’da büyük bir fabrika kurma planlarını rafa kaldırdı. BYD, ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret politikalarından kaynaklanan jeopolitik gerilimler ve belirsizlikler nedeniyle Meksika’da büyük bir fabrika kurma planını beklemeye aldığını duyurdu. 

‘Fed Başkanı derhal istifa etmeli’

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın derhal istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

ABD’nin dış ticaret açığı mayısta yükseldi

ABD’nin dış ticaret açığı, mayısta yüzde 18,7 artışla 71,5 milyar dolara çıktı. Ülkenin ihracatı mayısta aylık bazda yüzde 4, ithalatı yüzde 0,1 azaldı.

Son dakika: Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, evde bakım yardımı… İşte memur maaşıyla değişen ücretler

Memur maaşlarına gelen zamla birlikte birçok maaş ve ücrette değişiklik yaşandı. Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik, evde bakım yardımı da bu değişikliklerden etkilendi.

Son dakika… Emekli ve memur zammı belli oldu

TÜİK, milyonlarca emekli ve memurun zam oranını belirleyecek haziran ayı enflasyonunu açıkladı. Böylelikle SSK ve Bağ-Kur emeklisinin temmuz ayında alacağı zam yüzde 16,67 oldu. Memurlara gelecek olan zam oranı ise yüzde 15,58 oldu.

Bakanlar Kurum ve Bakan Kacır Elazığ’da temaslarda bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleriyle bir araya geldi.