Merkez Bankası rezervleri belli oldu

TCMB’nin Haftalık Para ve Banka İstatistikleri Açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. 25 Nisan itibarıyla, Merkez Bankası brüt döviz rezervleri 59 milyar 250 milyon dolara gerileyerek, 5 milyar 55 milyon dolar azalış gösterdi. Önceki hafta olan 18 Nisan’da ise brüt döviz rezervleri 64 milyar 305 milyon dolar seviyesinde bulunmaktaydı.

Aynı dönemde altın rezervleri de 81 milyar 800 milyon dolara gerileyerek, 452 milyon dolar düşüş yaşadı ve 82 milyar 252 milyon dolar seviyesinden geriledi.

Bu verilere göre, Merkez Bankası’nın toplam rezervleri 141 milyar 51 milyon dolara inerek, bir önceki haftaya göre 5 milyar 506 milyon dolar azalış gösterdi ve toplamda 146 milyar 557 milyon dolar seviyesinden geriledi.

Related Posts

Trump kafayı Fed’e taktı: Faiz oranını düşürmeli

ABD’nin Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ülkede benzin ve gıda fiyatlarının düşüşte olduğunu vurgulayarak ABD Merkez Bankası’na (Fed) faiz indirimi çağrısında bulundu.

Ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentileri belli oldu

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 3,24 arttığını tahmin ediyor.

Bolat nisan ayı dış ticaret açığını açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Nisan ayı dış ticaret verileri açıkladı. Buna göre nisanda dış ticaret açığı 2 milyar 38 milyon dolar oldu.

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları arttı: Beklentilerin üzerinde gerçekleşti

ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 26 Nisan ile biten haftada 241 bine çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Yatırım araçlarının nisan karnesi: Kim kazandırdı kim kaybettirdi?

Nisan ayında yatırım araçlarının performansları netleşti. Euro ve gram altın öne çıkarken, borsa yatırımcısı kayıpla karşılaştı. Reel getiriler enflasyon verisinin ardından belli olacak.

Türkiye’de İşçiler 1 Mayıs’a hangi sorunlarla giriyor?

Türkiye 1 Mayıs’a derinleşen yoksulluk, ağırlaşan çalışma koşulları ve hak arayışlarıyla giriyor. Emekçiler geçim kriziyle boğuşurken, sendikal haklar ve demokratik talepler de baskı altında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir