Pakistan’da bombalı saldırı: 4 ölü

Pakistan’da Güvenlik Güçlerine Yönelik Bombalı Saldırı: 4 Ölü, 3 Yaralı

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde güvenlik görevlilerini taşıyan araca yapılan bombalı saldırıda dört kişi hayatını kaybetti, üç kişi ise yaralandı.

Polis yetkilisi Naveed Ahmad, yaptığı açıklamada, ülkenin güneybatısındaki Belucistan’ın Ketta kentinde patlayıcının yol kenarında infilak ettiğini belirtti. Patlama sonucunda araçta bulunan dört güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini ve yaralanan üç kişinin tedavi için yakındaki hastanelere sevk edildiğini aktardı.

Saldırının henüz hiçbir grup tarafından üstlenilmediğini kaydeden Ahmad, saldırının Belucistan Kurtuluş Ordusu tarafından düzenlendiği ihtimali üzerinde durduklarını belirtti.

Pakistan İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi, yaptığı açıklamada, bombalı saldırıyı kınayarak hayatını kaybeden güvenlik güçlerinin ailelerine başsağlığı diledi.

Belucistan eyaletinde mart sonunda düzenlenen başka bir bombalı saldırıda beş güvenlik görevlisi ölmüş, 12’si ise yaralanmıştı.

Pakistan’daki Saldırılar Hayber Pahtunhva ve Belucistan Eyaletlerinde Artıyor

Pakistan’da silahlı ve bombalı saldırılar, özellikle Afganistan sınırında bulunan Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde yoğunlaşıyor. Peştun ve Beluc etnik gruplarının haklarını savunduklarını iddia eden silahlı gruplar, Pakistan güvenlik güçlerini ve sivilleri hedef alarak saldırılar düzenliyor.

İslamabad, Pakistan Talibanı’nın Afganistan’da konuşlandığını ve saldırılarını buradan organize ettiğini savunurken Afganistan yönetimi ise bu iddiaları reddediyor.

Related Posts

140 milyon dolarlık soygun! 300 kişiyi dolandırdılar

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), merkezi Georgia eyaletinde yer alan “First Liberty Building and Loan” adlı kredi kuruluşuna yönelik soruşturma başlattı. Soruşturmacılar, Georgia Kuzey Bölge Mahkemesine sundukları belgede, kuruluşun …

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Erdoğan’dan Yiğit Bulut için taziye mesajı

Gazze’de her gün yeni bir dram

Soykırımcı İsrail, Deyr el-Belah’ta gıda almak için sırada bekleyen 15 kadın ve çocuğu katletti. Han Yunus’ta ise un sırasındayken evi İsrail saldırısına hedef olan engelli baba Mecdi Cadallah, döndüğünde eşinin ve çocuklarının cansız bedeniyle karşılaştı.

Karabük’te kayalıktan düşen kişi yaralandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kayalıktan düşen bir kişi yaralandı.

Batı Şeria’da gerilim sürüyor: 3 Filistinli darbedildi

İşgal altındaki Batı Şeria’da tansiyon yükselmeye devam ediyor. Cenin ile Nablus arasında bulunan Mesudiye bölgesinde, yerleşimci İsraillilerin saldırısına uğrayan 3 Filistinli darbedilerek yaralandı. Filistin Kızılayı, yaralılara olay yerinde müdahale ettiklerini duyurdu.

Akıl tutulması: Kendisini ıslatmayan bahçıvanı dövdü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde serinlemek isteyen Hasan A. (15), kendisini hortumla ıslatmayı reddeden bahçıvan Mustafa A.’yı (61) darbetti.