Petrolde yatay seyir

Brent Petrol Fiyatı Yükselişte

Brent petrolün varil fiyatı, dün 66,14 dolara kadar tırmanarak günü 65,68 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise saat 09.12 itibarıyla kapanışa göre yaklaşık yüzde 0,09 artışla 65,74 dolara yükseldi. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrol, varili 62,71 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki kısmi artışta, ABD-Çin ticaret görüşmelerine dair iyimserlik etkili oldu. ABD Başkanı Donald Trump’ın, Çin ile tarifeler konusundaki müzakerelerin sürdüğüne yönelik açıklamaları Pekin yönetimi tarafından yalanlansa da piyasalarda iyimser bir hava hakim. Trump, son açıklamalarında Çin ile görüşmelerin devam ettiğini vurguladı.

ABD yönetimi, tarifeler sonrası diğer ülkelerle de müzakere süreçlerine devam ediyor. ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, ABD ve Güney Kore arasında “çok başarılı” ticaret görüşmelerinin gerçekleştiğini belirterek, tarafların ticaret konusunda yakın gelecekte anlayışa dayalı bir mutabakata varabileceğini dile getirdi.

Trump’ın uygulamaya koymaya çalıştığı sert tarifeleri hafifletmek için çaba harcadığını söyleyen Bessent, “Düşündüğümden daha hızlı hareket ediyor olabiliriz ve teknik terimler hakkında önümüzdeki haftadan itibaren konuşmaya başlayacağız.” ifadesini kullandı.

Diğer yandan, piyasalarda beklenen arz fazlası endişeleri fiyatların yukarı doğru ilerlemesini kısıtlıyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, bu ay üretimi artırdı. Bu ülkelerin haziranda da üretimi artırabileceği düşünülüyor. Suudi Arabistan, Rusya, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Kazakistan, Cezayir ve Umman’dan oluşan 8 ülkenin üretim miktarını belirlemek üzere 5 Mayıs’ta toplanması bekleniyor.

ABD’nin, Rusya-Ukrayna anlaşmasına dair adımları ve İran ile yaptığı nükleer anlaşma müzakereleri de arz fazlası endişelerini artırıyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, dün yaptığı açıklamada, ABD ile Ukrayna krizinin çözümü üzerine diyalogu sürdürdüklerini belirterek, “Rusya ve ABD, krize uzun vadeli bir çözüm bulmayı hedefliyor.” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump da dün, İran ile müzakerelere atıfta bulunarak, “İran ile ilgili çok olumlu ilerlemeler kaydediyoruz.” dedi.

Brent petrol için teknik olarak 66,73 dolar direnç, 59,33 dolar ise destek seviyesi olarak izlenebilir.

Related Posts

Eskişehir’de Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı

Eskişehir’deki geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın itfaiye ve helikopterle kontrol altına alındı.

Bakan duyurdu: Irak’la yeni petrol anlaşması gündemde

Arap basınına açıklamalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak’a yeni bir petrol anlaşmasının taslağını ilettiklerini belirtti. Bayraktar, ayrıca Türkiye’nin Suriye’ye doğal gaz ihracatı ve petrol-doğal gaz arama faaliyetlerine dair detaylar da verdi.

İş adamları Erdoğan’ın kapısında: Kurtar bizi Reis – Kayıp 6,8 milyar dolar

Hazır giyim sektörü, son üç yılda 6,8 milyar dolarlık üretim kaybı yaşadı. 2022’de ihracat ve iç pazar büyüklüğü 30,8 milyar dolar olan sektörün, 2025 sonunda 24 milyar dolara gerilemesi bekleniyor.

AJet uçuş sırasında powerbank kullanımını yasakladı

AJet, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) tavsiye kararına istinaden taşınabilir şarj cihazlarının uçakta kullanımını yasakladı.

Dolar ve euro ne kadar? Piyasalarda gün ortası (12 Ağustos 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,87 değer kaybederek 10.942,08 puana düştü. Dün günü 11.038,32 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 3,50 puan ve yüzde 0,03 artışla 11.041,82 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 …

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran tahminini paylaştı: Yıl sonu enflasyon ve faiz ne kadar olacak?

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran tahminini paylaştı: Yıl sonu enflasyon ve faiz ne kadar olacak?