Piyasalarda gün ortası – 8 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,59 değer kazanarak 9.218,61 puana yükseldi. Dünkü kapanışa göre 143,99 puan artış gösteren endeks, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Güne yüzde 0,54 artışla 9.123,90 puandan başlayan BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında en düşük 9.093,65 en yukarıda ise 9.229,91 puanı gördü. Hizmetler endeksi yüzde 1,04, mali endeks yüzde 0,75, teknoloji endeksi yüzde 2,75 ve sanayi endeksi yüzde 1,73 oranında artış kaydetti.

Bu sabah işlem gören hisseler arasında ASELSAN, Türk Hava Yolları, Tüpraş, Koç Holding ve Ereğli Demir Çelik öne çıktı. Toplamda 82 hisse yükselirken, 15 hisse ise değer kaybetti.

Uluslararası piyasalarda euro/dolar paritesi 1,1290, sterlin/dolar paritesi 1,3278 ve dolar/yen paritesi 144,8 seviyesinde bulunuyor. İstanbul serbest piyasada ise dolar 38,6340 liradan, euro ise 43,7320 liradan alıcı buluyor.

Related Posts

Evlilik kredisine doğum teşviki geliyor; borç silinecek

Evlilik kredisine doğum teşviki geliyor; borç silinecek

Emekliye promosyon için bankalar yarışta

Emekli aylıklarına enflasyon zammının yansıyacağı temmuz ayı yaklaşırken, aylık ödemelerini kendilerine çekmek isteyen bankalar arasındaki yarış da kızışıyor.

Milyarlık zararla ülke ülke geziyor

SGK yöneticileri ‘Kayıtlı Kadın istihdamının Desteklenmesi’ projesi için Hollanda ve İsveç’teydi. SGK 7 ayda yurt dışı gezilerine 4.2 milyon TL harcadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlandı! Atama kararları Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Avrupa borsaları ticaret anlaşmasının ardından rahat bir nefes aldı

Anlaşma, Trump’ın İngiliz ihracatına uyguladığı yüzde 10’luk gümrük vergilerini yürürlükte bırakıyor, her iki ülke için de tarım ürünlerine erişimi sınırlı ölçüde genişletiyor ve ABD’nin İngiliz otomobil ihracatına uyguladığı yasaklayıcı gümrük …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir