Solaryumda unutulan kadın hastanelik oldu!

Kocaeli’de Solaryumda Unutulan Kadın Ciddi Yanıklarla Hastanelik Oldu

Kocaeli’de ziyaret ettiği güzellik merkezinde solaryumda unutulan kadının vücudunda ciddi yanıklar oluştu. Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Begüm Güneş, solaryumun vücutta bıraktığı hasarlara dikkat çekti.

NTV’den Aydan Durak’ın haberine göre, 33 yaşındaki Gülşah Bodur, Kocaeli’de bir güzellik merkezinde solaryum hizmeti aldı. Ancak solaryum seansı sırasında cihazın otomatik kapanma sistemi devre dışı kaldı.

Normalde 10 dakika süren solaryum seansında 22 dakika boyunca kalan genç kadının vücudunda ciddi yanıklar oluştu ve ardından hastaneye kaldırıldı. Yaşanan bu olay sonrasında Gülşah Bodur, hizmet aldığı işletmeye dava açtı.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Begüm Güneş, solaryumun vücuda verdiği hasarları detaylı bir şekilde anlattı.

Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kanser Araştırma Merkezi tarafından 1. derece kanserojen sınıfında yer alan solaryumun ciddi sağlık riskleri bulunduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Begüm Güneş, solaryumu kesinlikle önermediklerini vurguladı.

Solaryumun sadece estetik amaçlar için tercih edilmesinin cilt sağlığı açısından büyük riskler taşıdığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Begüm Güneş, kontrolsüz kullanımının akut yan etkilere yol açabileceğini söyledi.

Dr. Öğr. Üyesi Begüm Güneş, solaryumun kronik etkilerinin zamanla ortaya çıkabileceğini ve ultraviyole ışınlarına maruz kalmanın vücutta kalıcı hasarlara neden olabileceğine dikkat çekti.

Related Posts

Kırmızı yeşil ve sarı dolmalık biberlerden hangisi daha sağlıklı?

Renkleriyle sofraları süsleyen dolmalık biberler, sadece görsel değil, besinsel açıdan da dikkat çekici faydalar sunuyor. Peki Kırmızı yeşil ve sarı dolmalık biberlerden hangisi daha sağlıklı? İşte ayrıntılar…

Herkes somon sanıyordu ama… İşte BBC’nin araştırmasına göre en sağlıklı balık: 100 üzerinden 89 gibi dikkat çekici bir puan aldı

BBC’nin kapsamlı araştırması, en sağlıklı balık konusunda ezber bozdu; somonun tahtını sallayan yeni favori, besin değeriyle 100 üzerinden 89 puan alarak listenin zirvesine yerleşti.

Uzman isim vatandaşları uyardı: ‘Karpuz zehirlenmesine karşı tedbirinizi alın’

Yazın en çok tüketilen meyvelerinden biri olan karpuz, hijyen kurallarına dikkat edilmeden tüketildiğinde ciddi gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “Karpuzun kabuğu bakterilerle dolu olabilir, kesmeden önce mutlaka yıkanmalı” uyarısında bulundu.

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği