Suudi Arabistan, Katar, BAE ve Ürdün’den İsrailli Bakan Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya baskınına kınama

Suudi Arabistan, Katar, BAE ve Ürdün İsrail’in Mescid-i Aksa’ya Baskınını Kınadı

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Ürdün, İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesini kınadı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa avlusuna baskın yapması ve İsrail güçlerinin Suriye’nin güneyine saldırısı da dahil olmak üzere devam eden İsrail ihlallerinin reddedildiğini ve kınandığını açıkladı.

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa’ya yapılan baskının en güçlü ifadelerle kınandığı belirtildi. BAE Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya baskınının kabul edilemez provokatif bir adım olduğu vurgulandı. Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya baskınının kabul edilemez provokatif bir adım olduğu belirtildi.

İsrail’in Mescid-i Aksa’daki sistematik uygulamalarının, dünya çapındaki Müslümanların duygularının açık bir ihlali ve provokasyonu temsil ettiği kaydedilen açıklamalarda, Suriye’deki askeri operasyonların devamının Suriye’nin güvenlik ve istikrarını yeniden kazanma şansını daha da sabote etme girişimleri olarak nitelendirildi.

Mescid-i Aksa’ya İlişkin Statüko

Ürdün, 1994’te İsrail ile imzaladığı Vadi Araba Anlaşması uyarınca Kudüs’teki dini işlerden sorumlu ülke olarak kabul ediliyor. Yine 2013’te Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında imzalanan anlaşmaya göre, Kudüs ve oradaki kutsal mekanların savunulması ve vesayet hakkı da Ürdün’e verildi. Anlaşmaya göre Mescid-i Aksa; Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Related Posts

Son dakika Balıkesir’de deprem mi oldu? Az önce deprem Balıkesir’de nerede oldu? Balıkesir deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 12 Ağustos 2025

Son dakika Balıkesir deprem haberleri..Balıkesir’de deprem mi oldu? Az önce deprem Balıkesir’de nerede oldu? Balıkesir Kandilli ve AFAD son depremler.. 12 Ağustos 2025 Balıkesir deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Balıkesir’de? Balıkesir son deprem büyüklüğü ne kadar? Balıkesir’de ve Balıkesir yakınındaki depremler nelerdir? Balıkesir’de anlık deprem mi oldu? Son dakika Balıkesir canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Balıkesir deprem haberleri.. Balıkesir’de hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Balıkesir’de deprem mi oldu? Deprem Balıkesir’de ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Balıkesir’de nerede deprem oldu? Balıkesir deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Kızılay’da yeni skandal! Depremde çadır, hastanede kan pazarlığı…

6 Şubat depremlerinde çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay’da yeni bir skandal ortaya çıktı. Kurumun Kan Dağıtım Bölge sorumlusunun kan dağıtımında usulsüzlük yaptığı ve ‘kendisine ulaşanlara’ öncelik tanıdığı iddia edildi.

Giresun’da denizde kaybolan kişi aranıyor

Giresun’da denize girdikten sonra akıntıya kapılıp kaybolan kişi için arama çalışması başlatıldı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler: İsrail ordusunun üstlendiği gazeteci Anas al-Sharif cinayetini kınıyoruz

Sınır Tanımayan Gazeteciler: İsrail ordusunun üstlendiği gazeteci Anas al-Sharif cinayetini kınıyoruz

Depoda vahşet: Şantiye amiri, işçisini vurdu

Adana’da belediyeye ait şantiyede görevli amir Taner Akkök, işçisini vurdu. Akkök’ün ifadesinde, “Benden izinsiz malzeme aldığı için tartıştık. Diğer çalışanların yanında hakaret etti. Bir anlık sinirle vurdum” dediği öğrenildi.

İmamoğlu’ndan cezaevinde röportaj: ‘Komisyon’ sorusunda dikkat çeken AKP yanıtı!

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. İmamoğlu iktidarın “Terörsüz Türkiye” adını verdiği sürece ilişkin TBMM’de kurulan komisyonu değerlendirdi.