Ticaret Bakanlığı’ndan “sahte yetkili servis” uyarısı: SERBİS sistemi kullanılarak doğrulanabilir

Yetkili Servis Bilgileri Doğrulamada SERBİS Sistemi Önemli

Çeşitli ürünlerin bakım, onarım ve montaj hizmetlerine ihtiyaç duyan tüketiciler, genellikle internet aramalarıyla yetkili servis bilgilerine ulaşıyor. Ancak, bu bilgilerin doğruluğunu teyit etmek için firmanın resmi internet sitesi veya Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) üzerinden kontrol etmek önem taşıyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yaz mevsimiyle birlikte özellikle klima gibi elektronik ürünlerin bakım, onarım ve montaj ihtiyacının arttığı vurgulandı.

İnternet üzerinden yetkili servislere ulaşan tüketicilerin dikkat etmesi gereken konuların altını çizen açıklamada, bazı kişi veya firmaların sponsorlu reklamlar aracılığıyla arama sonuçlarında üst sıralarda yer alarak tüketicileri yanıltabileceği ve yetkili servis gibi tanıtabileceği uyarısında bulunuldu.

Bu tarz sahte servis uygulamalarının tüketicilere ciddi zararlar verebileceği belirtilerek, orijinal olmayan yedek parçaların kullanılması, ürün garantisinin geçersiz hale gelmesi, tamiratın yetersiz yapılması veya hiç yapılmaması gibi durumlar risk oluşturuyor.

Tüketicileri bu tür dolandırıcılık vakalarından korumak amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan SERBİS’in (www.servis.gov.tr) kullanılması önemle vurgulandı. Bu sayede, tüketiciler sahte veya izinsiz hizmet veren kişi ve firmalardan korunarak güvenilir hizmet alabilecekler.

(AA)

Related Posts

Emekli maaşı zammı 2025 Temmuz’da ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç lira olacak?

Memur ve emekli zammında 5 aylık enflasyon farkı belli oldu. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından, emekli maaş zammında gözler haziran ayında açıklanacak enflasyon oranlarına çevrildi. Peki, Emekli maaşı zammı 2025 Temmuz’da ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç lira olacak?

Spot piyasada doğal gaz fiyatları

Spot piyasada doğal gaz fiyatları

Tapu işlemlerinde usulsüzlük yapan yandı: Her iki taraf da ceza ödeyecek

Milyonlarca tapu sahibi için büyük önem taşıyan bir konu gündeme geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, tapu işlemlerinde beyan edilen bedellerin gerçek satış fiyatlarını yansıtmaması üzerine harekete geçti. Gayrimenkul satışlarında rayiç bedel altında işlem yapanlara ağır cezaların yolda olduğu belirtildi.

İran Hürmüz Boğazı’nı kapattı

İran küresel petrol ve LNG taşımacılığının kalbi sayılan Hürmüz Boğazı’nı kapattı. İsrail ve İran’ın karşılıklı saldırılarının ardından yüzde 7 artan petrol fiyatlarının da yükselmesi bekleniyor.

Doğa katliamına süper hızlı izin

İktidar, maden şirketlerinin orman ve zeytinlikleri talan etmelerini hızlandıracak bir teklif hazırladı. Kabul edilirse, şirketlerin önünde yasal engel kalmayacak.

Bayramda otobüs firmalarına 25,8 milyon lira ceza kesildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilini de kapsayan 20 Mayıs-10 Haziran tarihlerinde fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan ve yetki belgesiz taşımacılığa yönelik 40 bin 767 otobüs seferini denetlediklerini bildirdi.