Trump bundan bile kendine pay çıkardı

Donald Trump, Kamboçya ve Tayland Arasındaki Ateşkese İmza Attı

ABD eski Başkanı Donald Trump, Kamboçya ile Tayland arasındaki çatışmaların son bulmasında kendi rolünü öne sürdü. Trump, her iki ülkenin lideriyle görüştüğünü iddia ederek yaptığı açıklamada, “Bu savaşı durdurarak binlerce hayat kurtardık. Barışın başkanı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Trump, Tayland Başbakan Vekili Phumtham Wechayachai ve Kamboçya Başbakanı Hun Manet ile görüştüğünü belirtirken, resmi açıklamalarda bu görüşmelere dair bir referans bulunmuyor. Malezya’nın arabuluculuğunda gerçekleşen görüşmeler sonucunda her iki ülkenin acil ve koşulsuz bir şekilde ateşkese varması ise resmiyet kazandı.

Tayland ve Kamboçya Arasındaki Uzun Süreli Sınır Anlaşmazlığı

Güneydoğu Asya’da bulunan ve 817 kilometrelik sınır çizgisiyle ayrılan Tayland ile Kamboçya, uzun bir süredir toprak anlaşmazlığı yaşıyor. İki ülke arasındaki sınır anlaşmasının ihlali sonucu çıkan çatışmalar ise 32 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

Geçmişteki anlaşmazlıkların sona ermesinde Trump’ın diplomatik müdahalesinin etkili olduğunu belirten haberlere rağmen, sınır hattında karşılıklı saldırılar devam etmekte. Trump’ın çabalarıyla ilişkilendirilse de, gerilimi azaltıcı adımların atılması için daha fazla diplomatik çaba gerekmektedir.

Related Posts

Bursa’da Yangın Nedeniyle İki Mahalle Tahliye Edildi

Orhaneli’de yangın söndürme çalışmaları sürerken Yakuplar ve Çakmak Mahalleleri tahliye ediliyor.

ABD’de de gökdelene intihar saldırısı! Otomatik tüfekle elini kollunu sallaya sallaya girdi

ABD’nin en büyük ve en ünlü şehri New York’a bağlı Manhattan bölgesinde 345 Park Avenue adresindeki gökdelene silahlı saldırı düzenlendi. Bina, yatırım devi Blackstone ve Amerikan Futbol Ligi (NFL) gibi büyük kurumların genel merkezine ev sahipliği …

Eski AB büyükelçilerinden açık mektup: Filistin devlet olarak tanınmalı

Gazze’de yaşananlar karşısında büyük ölçüde sessiz kalan Avrupa Birliği’ne kendi büyükelçilerinden sert tepki geldi. 58 eski AB Büyükelçisi yayınladıkları açık mektupta İsrail’e karşı harekete geçilmesi uyarısı yaptı. AB liderlerine seslenen büyükelçiler “Filistin’in devlet olarak tanınması çağrısında” bulundu.

Beyoğlu’nda Bıçaklı Kavga: 1 Ağır Yaralı

İstanbul Beyoğlu’nda laf atma yüzünden çıkan kavgada 1 kişi bıçakla yaralandı, 3 şüpheli yakalandı.

CHP’nin komisyon için iki şartı var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de kurulacak komisyon ilişkin, “Önerimiz iki yönlü; grubu bulunan siyasi partiler eşit sayıda temsil edilsin ve kararsal çoğunluk olsun ya da nitelikli çoğunluk sağlansın. Nitelikli çoğunluk olmazsa ‘evet’ demeyeceğiz” dedi.

Özgür Çelik’ten Murat Çalık çağrısı: Zulmetmeyi bırakın

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sağlık sorunlarına rağmen tutukluluğu süren Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık hakkında açıklamalarda bulundu. İktidara çağrıda bulunan Çelik, “Başkan Çalık cezaevinde 20 kilo verdi, test test dolaştırılıyor, bu açıkça zulümdür” ifadelerini kullandı.