Trump, desteğini açıklamıştı: Johnson, yeniden Temsilciler Meclisi Başkanı seçildi

ABD Kongresi’nin Alt Kanadı Başkanı Mike Johnson Tekrar Seçildi

ABD Kongresi’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nin Başkanı Mike Johnson, tekrar meclis başkanı seçilerek koltuğunu korudu. Johnson, Temsilciler Meclisi’nde yapılan ilk oylamada gerekli olan 218 oya ulaşarak yeniden başkan seçildi.

Oylama öncesinde, Mike Johnson’ın yeniden meclis başkanı olmasına kendi partisinden itirazlar yükselmişti. Oylamadan önce bazı Cumhuriyetçi meclis üyeleri, ya oy vermeyi reddetmiş ya da başka bir adaya oy vereceklerini ifade etmişti. Cumhuriyetçi Parti içindeki söz konusu kriz ise seçilmiş başkan Donald Trump’ın Johnson’a olan desteğini açıklamasıyla da birlikte kısmen aşılmış oldu. İki isim, Johnson’ın da müdahalesiyle kendisini destekleme yönünde karar alırken, bir isim bir başka Cumhuriyetçi adaya destek verdi.

219 Cumhuriyetçi Vekilden 218’i Johnson’a Oy Verdi

AA’nın aktardığına göre, Johnson, 219 üye sayısıyla Cumhuriyetçi vekillerinin çoğunlukta olduğu Meclis’te seçimi kazanırken, oylamada Demokratların adayı Hakeem Jeffries’e 215 oy çıktı, Minnesota’nın Cumhuriyetçi üyesi Tom Emmer’a ise bir oy verildi.

Geçen ay Joe Biden yönetimi ile yapılan Kongre’deki bütçe görüşmeleri sırasında, özellikle Ukrayna’ya yapılan askeri yardımlar konusunda taviz verdiği iddiasıyla bazı Cumhuriyetçilerin eleştirilerine maruz kalan Johnson’ın tekrar seçilmesinin sıkıntılı olabileceği düşünülüyordu. Teksas temsilcisi Keith Self, Kentucky temsilcisi Thomas Massie ve Güney Carolina temsilcisi Ralph Norman Johnson’a karşı çıkacaklarını açıklamıştı. Oylama öncesi Johnson, kameralardan uzak Self ve Norman ile konuşarak onları ikna etti.

Kevin McCarthy’nin Seçilmesi İçin 15 Oylama Yapılmıştı

ABD’deki 2022 ara seçimlerinden sonra Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu ele alan Cumhuriyetçiler, Ocak 2023’teki Temsilciler Meclisi başkanlığı seçimlerinde ülke tarihinde benzeri görülmemiş bir şekilde ilk kez dört gün boyunca meclis başkanı adayı Kevin McCarthy’yi seçmek için 15 kez oylamaya gitmişti. 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nde şu an 219 üye ile Cumhuriyetçiler çoğunluğu elinde bulunduruyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

ABD’li senatörler ateşkes istiyor

ABD Senatosunun önde gelen 6 Demokrat ismi, Başkan Donald Trump’a, “Gazze’de ateşkes için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya baskı yapması” çağrısında bulundu.

Yeşilçam’ın Usta İsimlerinden Coşkun Göğen Anlatıyor

80 yaşındaki Coşkun Göğen, sinema kariyerini ve yaşamını AA muhabirine anlattı.

Ünlü maden suyunun içinden çıktı! Satışı durduruldu, tüketmeyin

Almanya’da satışı yapılan ünlü bir maden suyunda, bağışıklık sistemi zayıf bireyler için ölümcül risk taşıyan bir bakteri tespit edildi. Yetkililer, tüketicilere ürünleri acilen kullanmayı bırakmaları ve sağlık durumlarını izlemeleri yönünde uyarıda bulundu.

“En cesur cerrah” olarak ünlenmişti: Dolandırıcılık için kendi bacaklarını kesmekle suçlanıyor

Bir dönem “Britanya’nın en cesur cerrahı” olarak anılan 49 yaşındaki cerrah Neil Hopper, kendi bacaklarının kesilmesiyle ilgili sigorta dolandırıcılığı suçlamasıyla hakim karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Basın Özgürlüğü Mesajı

Rektör Kaçar, sansürün kaldırılışının 117. yılını kutlayarak basın özgürlüğüne vurgu yaptı.

Ümit Özat’ın paylaşımı Fenerbahçelileri kızdırdı

Daha önce en büyük Ali Koç muhalifi olan TikTok fenomeni Ümit Özat’ın, “Ali Koç da bu camianın emekçisi, delikanlısı. Devam etmeli, çünkü başlattığını yarım bırakmak ona yakışmaz” sözleri Koç muhaliflerini kızdırdı. Ümit Özat’ın eski paylaşımları gün yüzüne çıkarıldı…