Uğur Mumcu’yu sevdiği şarkılarla anıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Uğur Mumcu’yu Anma Konserinde Sahne Aldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, şef Eray İnal yönetiminde ve solist Ezgi Uludağ eşliğinde Uğur Mumcu’yu anma konserinde unutulmaz eserler seslendirdi. “Uğurlar Olsun”, “Yiğidim Aslanım” ve “Güneş Topla Benim İçin” gibi parçalar izleyicilerden büyük alkış aldı.

Anma programında konuşan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras, Uğur Mumcu’nun düşünce özgürlüğü için verdiği mücadeleye vurgu yaptı. Başkan Aras, Mumcu’nun sadece bir gazeteci değil, cesur bir toplum önderi olduğunu belirterek şunları söyledi:

  • “Düşüncenin özgürleşmesi, adaletin ve demokrasinin güçlenmesi için hayatını ortaya koymuş bir aydını, Uğur Mumcu’yu anmak için buradayız.”
  • “Ancak ne yazık ki, onun mücadele ettiği baskılar ve engeller günümüzde de devam ediyor. Türkiye’de aydın olmanın, hakikati savunmanın ve gerçekleri söylemenin ağır bedelleri var.”
  • “Bugün birçok gazeteci, yalnızca doğruları yazdığı için ya demir parmaklıklar ardında ya da mahkeme kapılarında. Düşünce ve ifade özgürlüğünden bahsetmenin giderek zorlaştığı bir dönemdeyiz.”
  • “Ancak Uğur Mumcu gibi aydınların hatırası, bize yalnızca bir mücadele mirası değil, aynı zamanda bir cesaret kaynağı bırakıyor. Onun cesareti bize güç veriyor, karanlığı aydınlatan bir ışık oluyor. Bu ışıkla, hep birlikte özgürlüğü ve adaleti savunmaya devam edeceğiz.”

Related Posts

Eski dostlar düşman oldu! Kavga büyüyor

Tesla ve SpaceX’in sahibi Amerikalı iş insanı Elon Musk’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın isminin de yer aldığını öne sürmesi üzerine Temsilciler Meclisinden iki Demokrat üye, Epstein dosyalarının gizliliğinin kaldırılmasını ve yayımlanmasını talep etti.

Bayram sonrası başlayacak: ATM’lerde bu paralar kabul edilmeyecek

Türkiye’de görülen yüksek enflasyona rağmen yeni banknot basımını reddeden TCMB, bankaların ATM kullanımında kriz yaşamasına neden oldu. Gün içerisinde vatandaşların nakit talebi karşısında çaresiz kalan ve ATM’lere para yetiştirmekte güçlük yaşayan bankalar, çözümü kullanılacak banknotlara kısıtlama getirmekte buldu.

İran füzesine Çin malzemesi

ABD ve İran arasında Tahran’ın nükleer kapasitesini sınırlandırmaya yönelik müzakerelerin sürdüğü bir dönemde, İran’ın Çin’den 800 balistik füze yapmaya yetecek kadar materyal siparişi verdiği iddia edildi.

Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü: Memleketi böyle görse çok üzülürdü

18 yıl önce yaşamını yitiren eski Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü, 99’uncu doğum gününde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Eşi Sevinç İnönü, “Yokluğunu hep hissediyorum. Sevgi dolu bir insandı. Memleketin böyle olduğunu görse çok üzülürdü” dedi.

Trump Musk kavgası son hız devam ediyor: Milyarderden ABD’de yeni parti sinyali

ABD Başkanı Donald Trump’la arası açılan eski Beyaz Saray danışmanı ve teknoloji milyarderi Elon Musk arasındaki gerilim sürüyor. Musk son olarak ABD’de yeni bir siyasi parti kurulmasına işaret eden bir paylaşım yaptı. Musk, sahibi olduğu X …

Anket vatandaşın halini gözler önüne serdi

Seçmenlerin yüzde 51’i TÜİK’in açıkladığı ‘düşük işsizlik’ rakamlarına ve iktidarın “ekonomik başarı diye anlattıklarına inanmıyor. Halkın yüzde 61’i son bir yılda daha da yoksullaştığını söylüyor. Yüzde 67’si geçinemiyor. Yüzde 58’i “Durum kötüye gider” diyor.