Van’da Tiroid Ameliyatında Teknoloji ile Başarı Sağlandı

VAN’da Tiroid Ameliyatındaki Risk Teknolojiyle Aşıldı

VAN – Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen bir tiroid ameliyatında, sinir monitorizasyon yöntemi kullanılarak başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. 49 yaşındaki kadının ses telleri zarar görmeden ameliyat başarıyla tamamlandı.

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki 6 çocuk annesi Aynur Hakir, boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda tiroid hastalığı teşhisi konuldu ve Hakir ameliyat edilmesi gerekti. Ameliyat esnasında, ses tellerine giden sinirlerin korunması ön planda tutularak operasyon sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Hasta kısa süre içerisinde sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kadir Bartın, tiroid cerrahilerinde en fazla korkulan risklerden birinin ses telleri sinirlerinin hasar görmesi olduğunu belirtti. Bu tür bir hasarın ses kısıklığı ve yutma güçlüğü gibi ciddi problemlere neden olabileceğini vurgulayan Dr. Bartın, hastanenin gelişmiş teknolojisi sayesinde bu risklerin önemli ölçüde azaltılabildiğini söyledi.

Tiroid cerrahilerinin yaygın bir şekilde gerçekleştirildiğini aktaran Bartın, tiroid ameliyatlarında sinir monitorizasyonu yönteminin rutin olarak uygulandığını dile getirdi. Hasta Aynur Hakir, ameliyat sonrasında herhangi bir komplikasyon yaşamadan sağlığına kavuştuğunu ifade ederek operasyonu gerçekleştiren doktora teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

Keneler birden fazla virüsü insana bulaştırıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Üner Kayabaş; kenenin dünya çapında 900 türü olduğunu ve 30 türün insana hastalık bulaştırdığını söyleyerek, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü de dahil birçok virüsü de bulaştırabiliyor dedi.

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus) ve Sağlığa Faydaları

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus) ve Sağlığa Faydaları hakkında açıklama yapan uzmanlar, otun bir çok faydasını ortaya koydu.