Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Yaz aylarında çocukların en sevdiği aktivitelerden biri deniz ve havuz keyfidir. Ancak, özellikle sağanak yağışlardan sonra denize girmek bazı sağlık risklerini beraberinde getirebilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, yağışların ardından deniz suyunda bulunan bakterilerin ve kirli sulardaki enfeksiyon riskine dikkat çekiyor.

“İSHAL, KUSMA, ATEŞ GİBİ BELİRTİLERE DİKKAT EDİN”

Dr. Öztürk, kirli deniz suyuyla temas eden çocuklarda genellikle ilk 24-72 saat içinde ishal, karın ağrısı, kusma, halsizlik, göz kızarıklığı, kulak ağrısı ve ateş gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Bu durumda bir sağlık uzmanına başvurulması önem taşıyor.

“YAĞMUR SONRASI 1-2 GÜN BEKLEYİN”

Uzman Dr. Öztürk, özellikle yağmurdan sonra çocukları hemen denize sokmamaları gerektiğini vurgulayarak, yağmur sonrası en az 24-48 saat beklemenin su kalitesi açısından önemli olduğunu ifade ediyor. Durgun ve köpüklü bölgelerden uzak durulması tavsiye ediliyor.

Uzman Dr. Öztürk ayrıca, denizden çıkan çocukların temiz suyla duş almasının, göz, kulak veya cilt sorunu olan çocukların denizden uzak tutulmasının enfeksiyon riskini azaltabileceğini söylüyor.

“DOĞAL EĞLENCE SAĞLIĞI BOZMASIN”

Denizin çocuklar için eğlenceli ve fiziksel gelişim açısından faydalı olduğunu belirten Uzman Dr. Öztürk, ancak enfeksiyon riskine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Çocukların bağışıklık sistemlerinin hassas olduğunu hatırlatan Dr. Öztürk, ebeveynlerin önlemler alarak çocuklarının sağlığını koruyabileceğini vurguluyor.

Related Posts

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

Keneler birden fazla virüsü insana bulaştırıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Üner Kayabaş; kenenin dünya çapında 900 türü olduğunu ve 30 türün insana hastalık bulaştırdığını söyleyerek, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü de dahil birçok virüsü de bulaştırabiliyor dedi.

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus) ve Sağlığa Faydaları

Kırlangıç Otu (Chelidonium majus) ve Sağlığa Faydaları hakkında açıklama yapan uzmanlar, otun bir çok faydasını ortaya koydu. 

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.