Zehir tacirlerine darbe! 8 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19- 27 Mart tarihleri arasında yurt genelinde zehir tacirlerine yönelik operasyonlar düzenlendiğini duyurdu. Operasyonlara ilişkin bilgi veren Bakan Yerlikaya, 484 kilo uyuşturucu madde ve 7 milyon 830 bin 760 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini duyurdu. Yerlikaya, bin 44 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 516’sının tutuklandığını bildirdi.

516 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Ali Yerlikaya yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “19-27 Mart 2025 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından 71 İlde, Jandarma Genel Komutanlığımız tarafından 15 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarımızda; 484 kg uyuşturucu madde ile 7 milyon 830 bin 760 adet Uyuşturucu Hap ele geçirildi. 1.044 şüpheli yakalandı. 516’sı tutuklandı. 138’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

TOPLAM 484 UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda; İl Emniyet Müdürlükleri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; 1.450 ekip, 3 bin 626 personel, 18 hava aracı ve 39 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla; Gaziantep, Ankara, Samsun, Adana, Şanlıurfa, Konya, Manisa, Antalya, Bursa, Balıkesir, Mersin, İzmir, Denizli, Tekirdağ, Muğla, İstanbul, Kocaeli, Karaman, Hatay, Trabzon, Adıyaman, Osmaniye, Kayseri, Van, Afyonkarahisar, Aydın, Eskişehir, Aksaray, Edirne, Isparta, Niğde, Diyarbakır, Erzurum, Kırklareli, Uşak, Zonguldak, Sakarya, Ağrı, Yozgat, Mardin, Bayburt, Çanakkale, Kilis, Malatya, Ordu, Batman, Bilecik, Burdur, Çorum, Erzincan, Giresun, Rize, Tokat, Amasya, Karabük, Şırnak, Kahramanmaraş, Düzce, Hakkari, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Yalova, Çankırı, Kastamonu, Muş, Nevşehir, Artvin, Bolu, Elazığ ve Sinop’ta düzenlenen operasyonlarda;332 kg Uyuşturucu Madde,7 milyon 760 bin 690 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda; İl Jandarma Komutanlıkları Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; 308 ekip, 1.987 personelin katılımıyla; Ankara, Mersin, Diyarbakır, Antalya, Denizli, Kırıkkale, Tekirdağ, İstanbul, Adana, Manisa, Batman, İzmir, Sakarya, Kocaeli ve Muğla’da düzenlenen operasyonlarda;152 Kg uyuşturucu Madde, 70 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Valilerimizi, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi ve Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Her sokakta, her caddede, her köşe başında biz varız. Polisimiz ve Jandarmamızla gece gündüz demeden operasyonlarımıza kararlıkla devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. “

Related Posts

Elazığ’da ‘orman yangını’ tedbiri: Yanıcı malzemelerin satışına yasak

Türkiye’nin ciğerleri yanmaya devam ederken Elazığ Valiliği, kent genelinde havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı malzemelerin kullanımı ve satışına yasak getirdi.

İsrail bu defa 4 okulu hedef aldı!

İsrail ordusu, Gazze’de sivil bölgeleri hedef almaya devam ediyor. Gazze’nin güney ve doğu kesimlerine özellikle Zeytun, Şucaiyye ve Tuffah mahallelerini hedef alarak hava saldırılarını ve topçu atışlarını yoğunlaştırdı. 4 OKULU HEDEF ALDILAR İsrail …

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.

CHP’de ‘Alevi’ kartı yeniden devrede: Özgür Özel hedefine din eğitimini koydu

Kurultay tartışmalarıyla CHP koltuğunu kaybetme ihtimali olan Özgür Özel, İstanbul’da katıldığı Muharrem Orucu iftar programında yaptığı konuşmada “Cemler, ibadet olarak din derslerinde yer alacak. Kimse zorunlu din dersi görmek zorunda kalmayacak.” açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ‘Alevi’ kimliğiyle bilinen eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye geri döneceği tartışmalarının gölgesinde yapılması dikkatlerden kaçmadı.

Yuttuğu balığın kılçığı 2 hafta sonra boynunu delip çıktı

Balık yerken yanlışlıkla kılçığını yutan kadın hayatının şokunu yaşadı. Kılçık 2 hafta sonra boynundan çıktı.

Özgür Özel: Belediyelerimiz, tüm imkanlarıyla yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor

Özgür Özel: Belediyelerimiz, tüm imkanlarıyla yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor