Balıkesir itfaiyesi yangınlara karşı artık daha güçlü



BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın tehlikelerine karşı gelişmiş ekipmanlar ve düzenli tatbikatlarla hazır hale gelmek için çalışmalarını sürdürüyor. 2025 yangın sezonuna hazırlık olarak, dağıtılacak 30 adet çok amaçlı kırsal alan yangın römorkunun temini tamamlandı. Bu römorklar, merkezi itfaiye istasyonlarına uzak kırsal mahallelerdeki orman, arazi ve ev yangınlarına hızlı müdahale imkanı sağlayacak.

RÖMORK SAYISI 833’E ÇIKTI

Anız yangınları ve diğer olası yangın olaylarına karşı kırsal bölgelerde alınan önlemler artırılarak devam ediyor. Yaz aylarında ortaya çıkabilecek orman ve kırsal arazi yangınlarına karşı zamanında müdahale edebilmek adına, itfaiye bünyesindeki modern ekipman sayısı artırılmış durumda. Kırsal mahallelerde bulunan 803 römork sayısı 833’e yükseltildi. Bu yeni römorklar, yangın müdahale hızını artırmakla kalmayacak, aynı zamanda su tankeri, yol sulama ve helikopter yangın havuzları doldurulurken de çok amaçlı bir şekilde kullanılacak.

GÖNÜLLÜ İTFAİYE EĞİTİMLERİ İLE HALKIN BİLİNCİ ARTACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın müdahale konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla grup amirlikleri tarafından düzenli eğitimler veriyor. Kırsal alanlardaki olası yangınlara karşı vatandaşları bilinçlendirmeyi hedefleyen İtfaiye Dairesi aynı zamanda gönüllü itfaiyecilik eğitimleriyle halkın duyarlılığını artırmayı da amaçlıyor.


Related Posts

BMGK üyesi 5 ülke, İsrail’in Gazze kentini işgal kararına karşı çıktı

BMGK üyesi 5 ülke, İsrail’in Gazze kentini işgal kararına karşı çıktı

Ekşi toplamak için gittiği arazide hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta iki kardeşten biri, ekşi toplamak için gittiği arazide hayatını kaybetti.

Otomobil ile çarpışan elektrikli bisikletin sürücüsü yaralandı

Amasya’da otomobille çarpışan elektrikli bisikletin sürücüsü yaralandı. Kaza, güvenlik kamerasına yansıdı.

59 yaşındaki kadını darbeden baba ve oğul adliyede

İstanbul Başakşehir’de, izinsiz bidon aldığı iddiasıyla tartıştıkları 59 yaşındaki Fatma Aksu’yu darbettikleri öne sürülen baba ve oğlu, gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Al Nassr, Inigo Martinez transferini açıkladı

Suudi Arabistan ekibi Al Nassr, İspanya’nın Barcelona takımından ayrılan Inigo Martinez’i transfer etti.

Vali Sezer, Başsavcı ve Tarım Müdürü’nü Kabul Etti

Edirne Valisi Yunus Sezer, Başsavcı Sarıca ve Tarım Müdürü Köse’yi kabul ederek başarı diledi.