F-16 EDPOD Testleri Başarıyla Tamamlandı

Mehmet Fatih Kacır: F-16 EDPOD’un Testleri Başarıyla Tamamlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, F-16 savaş uçakları için geliştirilen Elektronik Destek Podunun (EDPOD) gerçek radar sistemlerine yönelik geliştirildiğini belirterek, “Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin kritik altyapıları ve özgün teknolojileri geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, F-16 EDPOD’un gerçek radar sistemlerine karşı başarılı bir şekilde test edildiği bilgisi paylaşıldı.

F-16 uçaklarına entegre edilen radar sinyal algılayıcı F-16 EDPOD, düşman hedef ve takip radarları ile füze güdüm radarlarına ait sinyalleri algılayarak çevresel tehditleri tanımlama yeteneğine sahip. Aynı zamanda yüksek kapasiteli veri kaydı ve hassas konum belirleme gibi özelliklere de sahip.

F-16 EDPOD, yurt dışından alınan sistemlere göre daha az dışa bağımlılık sağlayarak Türkiye’yi elektronik harp alanında güçlendirmeyi hedefliyor.

Ayrıca, F-16 EDPOD, görev sonrası analizler için radar temas ve konum bilgilerini kaydedebildiği gibi tespit edilen tehdit bilgilerini diğer silahlı kuvvetlerle paylaşabilecek yapıda tasarlandı.

Bakan Kacır, TÜBİTAK BİLGEM İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen F-16 EDPOD’un testlerinin başarıyla tamamlandığını sosyal medya hesabından duyurdu. Kacır, “Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin ihtiyaç duyduğu kritik altyapıları ve özgün teknolojileri geliştirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. – ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

Dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversite giremedi

Türkiye’nin ilk AAA oyunu ‘Black State’ oyunseverlerle buluşacak

Yerli dijital oyun stüdyosu Motion Blur, geliştirdiği “Black State” isimli Türkiye’nin ilk AAA (Triple-A) sınıfındaki oyununu piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Yerli dijital oyun stüdyosu Motion Blur’un geliştirdiği oyunun farklı platformlara uyumu için son geliştirmeler yapılıyor. Motion Blur Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Orak, “Ticari başarı kadar kalıcı bir eser bırakma arzusuyla yola çıkıldı. Türkiye artık AAA bir oyunun çıktığı ülkelerden biri olmalı” dedi.

Dünyanın çekirdeğinden altın sızıyor!

Komplo teorilerine inat, Dünya’nın çekirdeği boş değil. Aksine; platin, rutenyum ve neredeyse gezegendeki altının tümü gibi değerli metallerle dolu, yoğun ve son derece sıcak bir yapı. Ancak 3 bin kilometreden fazla derinlikte yer alan bu doğa hazinesine ulaşmak günümüz teknolojisiyle imkânsız. Yine de, son araştırmalar bu hazinenin küçük bir kısmının yüzeye ulaştığını ortaya koydu.

Apple’ın yapay zeka destekli akıllı gözlüğü ne zaman çıkacak?

Artırılmış gerçeklik gözlüklerine bir adım daha yaklaşması beklenen Apple’ın yapay zeka destekli gözlüğü için tarih verildi.

Bursa’da ralli heyecanı

Petrol Ofisi Maxima 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Yeşil Bursa Rallisi, 23-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Elazığlı sporcu Erciyes Dağı’na tırmandı

Elazığlı sporcu Tarık Trap, 3 bin 917 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı zirvesine tırmandı.